Gå til innhold

Fem stjerner i Euro NCAP

Hyundai i30 får toppscore

5. juli 2017 – Hyundai i30 har fått toppskår med fem stjerner i Euro NCAP-sikkerhetstesten.

  • Publisert: 17.07.17

Testen arrangeres av den uavhengige sikkerhetstestorganisasjonen Euro NCAP, som nå har skjerpet testkriteriene. i30 får toppkarakter i kategoriene voksenbeskyttelse, barnebeskyttelse, fotgjengerbeskyttelse og sikkerhetsutstyr. Det viser at den nye generasjonen av i30 med fem dører er en av de sikreste bilene i sitt segment. Det viser også at den avanserte sikkerhetsteknologien som Hyundai har utstyrt alle i30-modellene med, gir resultater.

 

"Fem stjerner fra Euro NCAP til femdørsutgaven av i30 er et resultat av at vi utstyrer bilene med de nyeste og mest avanserte sikkerhetsløsningene. Målet er at de skal være tilgjengelige for alle kundene våre", sier Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer i Hyundai Motor Europe. "Vi er stolte over å være den første bilprodusenten som får fem stjerner i dette segmentet etter at det ble innført strengere krav. i30 er som standard utstyrt med sikkerhetsutstyr som gir kundene våre optimal beskyttelse, og oppfyller selv de strengeste kravene."

 

 

Den beste standardsikkerhetspakken i sin klasse

I den nye generasjonen av i30 innfører Hyundai den nyeste Hyundai SmartSense™-teknologien for aktiv sikkerhet og førerassistanse. Den oppfyller de strengeste europeiske sikkerhetsstandardene, og inneholder nødbremsassistent med sammenstøtvarsling foran og fotgjengervarsling, smart cruise control, blindsonevarsler, tretthetsvarsling, varsling om kryssende trafikk ved rygging, filskifteassistent, fartsgrensevarsling og fjernlysassistent.

Nødbremsassistent

I Euro NCAP-testresultatene ble funksjonen nødbremsassistent med sammenstøtvarsling foran og fotgjengervarsling fremhevet. Denne funksjonen varsler føreren om farlige situasjoner og kan bremse bilen automatisk om nødvendig.

Filskifteassistent

Filskifteassistenten fikk toppkarakter. Den overvåker bilens posisjon og varsler føreren når bilen er i ferd med å krysse veimerkingen i hastigheter over 60 km/t. Assistenten kan også gripe inn og korrigere styringen.

Tretthetsvarsling

i30 er den første modellen fra Hyundai som er utstyrt med tretthetsvarsling som standard. Tretthetsvarslingen overvåker kjøremønstre og varsler føreren når den registrerer tegn på at føreren er uoppmerksom eller trett.

Relaterte artikler
Teknologi

En ekstra sans

Det er så fort gjort. Noen sender en melding, og du tar øynene bort fra veien for å sjekke skjermen bare et øyeblikk. Du skifter radiokanal og kikker bort på displayet, eller kanskje du må megle mellom de stridende parter i baksetet og snur deg. Uansett årsak skjener bilen umerkelig mot venstre og motgående kjørebane der en annen bil nærmer seg …

Bilnytt

Nyhetene står i kø for Hyundai

Etter å ha lansert vår første elbil, IONIQ electric, i 2016, ble 2017 året der elbil for fullt markerte et skille for Hyundai. Overgangen fra kun fossile biler til 64 prosent elektrifiserte biler i fjor har gått lynraskt, og i 2018 fortsetter utviklingen for fullt.

Back to top