Gå til innhold

Hyundai i30 er klasseledende på sikkerhet

Hyundai i30 stasjonsvogn er utstyrt med alle de nyeste sikkerhetsfunksjonene, og overholder med det alle de høyeste europeiske sikkerhetsstandardene.

  • Publisert: 27.06.17

Med blant annet automatisk nødbrems med fotgjengergjenkjenning, avansert smart cruise control, blindsonevarsel og filskiftevarsler, er i30 stasjonsvogn klasseledende på sikkerhet, og sikkerhetspakken inneholder mer sikkerhetsutstyr enn noen annen bil i samme segment.  

AEB

AEB

Autonome nødbrems med fotgjengergjenkjenning (AEB)

Hyundai i30 er utstyrt med AEB, en avansert sikkerhetsfunksjon som gir beskjed om nødsituasjoner og bremser automatisk om nødvendig. Ved hjelp av frontradar- og kamerasensorer opererer AEB i tre trinn. Først og fremst blir sjåføren varslet både visuelt og akustisk, deretter styrer bilen bremsen i henhold til kollisjonsfaren, og bruker maksimalt med bremsekraft for å unngå kollisjon og minimerer skader dersom en kollisjon er uunngåelig. Når et kjøretøy eller en fotgjenger oppdages foran bilen, aktiveres systemet automatisk dersom hastigheten er 10 km/t eller høyere.

DAA

DAA

Tretthetsvarsling (DAA)

For første gang i en Hyundai, er nye generasjon i30 utstyrt med en oppmerksomhetsvarsling, en sjåførbeskyttelsesfunksjon som hjelper til med å overvåke kjøremønstre for å oppdage uaktsom kjøring. Beskyttelsesfunksjonen hjelper også til med å forhindre potensielle ulykker. Systemet analyserer signaler fra ulike kjøretøy som styrevinkel, styringsmoment, kjøretøyets posisjon i kjørefeltet og hastighet. Dersom systemet oppdager uoppmerksomme kjøremønstre vil sjåføren få beskjed både via lyd og melding i instrumentpanelet. Sjåføren kan manuelt justere følsomheten til systemet.

ASCC

ASCC

Avansert smart cruise control (ASCC)

Ved hjelp av frontradar-sensorer holder ASCC konstant fart og avstand til kjøretøyet foran, og dette gjør den ved å automatisk akselerere og bremse. Dersom trafikken stopper, bruker systemet bremsen for å få bilen til å stoppe opp. Systemet akselerer til ønsket hastighet så snart veien er klar. Hvis bilen stopper opp i mer enn tre sekunder må føreren aktivere systemet på nytt. Systemet er aktivt fra 0 til 180 km/t.

BSD

BSD

Blindsonevarsler (BSD) 


Ved hjelp av radarteknologi overvåker blindsonevarsleren (BSD) de bakre hjørnene av bilen. Dersom et annet kjøretøy oppdages i blindsonen vises det et varsel på de utvendige speilene. Hvis føreren aktiverer indikatorene sendes det et lydsignal.

RCTA

RCTA

Ryggeradar (RCTA) 


Ved hjelp av BSD-sensorene reduserer RCTA-systemet risikoen for kollisjon med nærliggende trafikk. Ved hjelp av en radar skannes et 180 graders område bak kjøretøyet. Føreren blir varslet både visuelt og akustisk.

LKAS

LKAS

Filskiftevarsler (LKAS)

LKAS varsler føreren dersom det er ujevne bevegelser over 60 kilometer. Dersom bilen beveger seg over oppmerkingene i kjørebanen utløser den en alarm, både visuelt og akustisk. LKAS-systemet fører sjåføren tilbake til en sikker posisjon i kjørebanen.

Skiltleser (SLIF) 


SLIF bruker frontkameraene og informasjonen fra navigasjonssystemet for å identifisere fartsskilt og viser hastighetsgrensen i sanntid. Informasjonen vises i navigasjonssystemet og TFT-instrumentpanelet. Smart fjernlysassistent (HBA) 


Når sjåføren bytter til automatisk modus, oppdager HBA både motgående kjøretøy og kjøretøy i samme kjørefelt om natten, og endrer til nærlys ved behov. Dette reduserer muligheten til å blende andre sjåfører. Når det ikke oppdages andre kjøretøy, aktiverer systemet automatisk fjernlyset og maksimerer førerens synsfelt. 


Best på passiv sikkerhet


Nye generasjon i30, som er laget med 53 prosent avansert stål, er godt rustet for å beskytte fører og passasjerer dersom en ulykke skulle være ute. Takket være en forbedret prosess er den ytre forsterkningen av nye i30 produsert som en enkelt komponent. Tidligere var det fem kombinerte komponenter. Den nye teknologien reduserer vekten med 4,1 kilo og øker stivheten i karosseriet. Interiøret i nye generasjon i30 inneholder totalt seks airbagger.

Smarte tilkoblingsfunksjoner

Stadig flere ønsker seg smarte tilkoblingsfunksjoner i sine biler, og Hyundai i30 byr på det meste man kan ønske seg. Standard i nye i30 er et premium lydsystem med en fem-tommers LCD-berøringsskjerm, Bluetooth-tilkobling og My Music-funksjonalitet. Man kan også få navigasjonssystemet med en åtte-tommers berøringsskjerm.

Apple CarPlay og Android Auto

Ønsker man å koble smarttelefonen sin til i30 sitt infotainmentsystemet, tilbyr i30 også Apple CarPlay og Android Auto. Begge systemene gjør at brukeren kan koble mobilenhetene sine til bilen og kontrollere musikk, telefon og navigasjonsfunksjoner direkte på den åtte-tommers store berøringsskjermen. Sømløs tilkobling tillater sjåfører og passasjerer å holde kontakten, mens fokuset fortsatt er på veien.

For å sikre at smarttelefonene alltid er ladet, har nye i30 også en trådløs ladestasjon for mobiltelefoner og en USB-port i midtkonsollen. Det nye navigasjonssystemet kommer med et syv års gratis abonnement på LIVE-tjenester. LIVE abonnementet tilbyr oppdatert informasjon om vær, trafikk og fartskameraer i sanntid. Man kan også gjøre online søk etter steder av interesse. Navigasjonssystemet har 3D kart og kan vise bildene dine hvis du kobler til en USB-pinne.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Bilnytt

IDEA Design Awards 2018

Sølv til våre tre SUV’er. Dette markerer den mest prestisjefylte designprisen i Hyundai sin historie.

Bilnytt

Hyundai tar hele pallen i USA

Hipp, hurra! For andre året på rad tar vi alle de tre pallplassene i J.D. Powers kvalitetsundersøkelse IQS (Initial Quality Study).

Teknologi

Automated Valet Parking System

Hyundai og Kia slapp tidligere i januar en video som viser et system for autonom trådløs lading og parkering av elbiler, kalt Automated Valet Parking System (AVPS). 

Back to top