Gå til innhold

Hyundai i toppen blant biler med minst motortrøbbel

Gjennomsnittsbilen har 1,4 motorskader per 100 bil, mens Hyundai og KIA har færre enn 0,5 motorskader per 100 bil, viser den årlige rapporten til svenske Länsförsäkringar.

  • Publisert: 02.06.17

Den årlige rapporten tar for seg skader på motor, gir og drivverk, og baserer seg på 4 000 innmeldte skader på biler produsert mellom 2007 og 2013.

– Dette er en viktig rapport for alle som er avhengig av bil i hverdagen og som synes det er frustrerende å ha bilen på verksted flere dager i strekk, sier Christian Stenbo, markedssjef i Hyundai Norge.

De dårligste merkene: Opptil fire skader per 100 bil

Statistikken viser store forskjeller mellom de beste og dårligste bilene. Bilene i undersøkelsen har i gjennomsnitt kjørt 77 000 kilometer når skadene inntreffer. Den vanligste feilen er feil på selve motoren. Deretter følger feil på kjøle- og varmesystem, skader på girkasser- og drivlinjer og feil i drivstoff-systemet.

Snittskade: 27 400,-

Tall fra Länsförsäkringar viser at gjennomsnittsprisen på en reparasjon av slike skader ligger på rundt 27 400 svenske kroner. Reparasjonskostnadene fra skade til skade vil naturlig nok variere mye, men det er uansett et surt beløp som man gjerne vil være foruten. Så det er med andre ord ikke likegyldig hva slags bilmerke du velger. Det er absolutt noe man bør tenke på og ta med i betraktningen når man skal anskaffe seg ny bil.

Biler fra Østen gjør det best

Mens Hyundai og KIA kommer best ut i denne rapporten, følger Honda etter på en sterk tredjeplass, etterfulgt av Lexus og Toyota. TV2 Broom har publisert en lignende sak her.

Relaterte artikler
Teknologi

Elbilen som kjører 800 km og fylles opp på fire minutter

På bilmessen i Geneve i mars 2017 viste Hyundai frem en smakebit på neste generasjon hydrogenelektrisk bil under det foreløpige navnet Future Eco (FE). Nyvinningen får en rekkevidde på over 800 kilometer. Og du trenger ikke vente lenge; allerede i 2018 er den her!

Teknologi

To biler i én

Med IONIQ plug-in hybrid får man det beste fra begge verdener. En fleksibel bensinbil kombinert med miljøegenskapene, effektiviteten og lademuligheten til en elbil. Rekkevidden er enorm.

Back to top