Gå til innhold

Hyundai henter NASA-topp for å gå inn i urban luftfart

Hyundai Motor Group går for første gang inn i luftfart når selskapet nå etablerer en helt egen divisjon for urban luftmobilitet. Denne typen mobilitet er ventet å vesentlig avlaste langsiktige trafikkproblemer som følge av ekstrem urbanisering.

  • Publisert: 11.10.19

Hyundai Motor Group melder i dag at selskapet har utnevnt Dr. Jaiwon Shin til direktør og leder av selskapets helt nye divisjon for urban luftmobilitet (Urban Air Mobility Division).

Dr. Shin er en internasjonalt anerkjent luftfartsingeniør, og vil lede selskapet inn i en ny æra av smarte mobilitetsprodukter innenfor luftfartsindustrien.

Dr. Shin
Etter å ha jobbet med banebrytende luftfartsforskning og utvikling i NASA i 30 år, er jeg nå svært spent og ydmyk over muligheten til å forme strategien for urban luftmobilitet i Hyundai Motor Group. Dr. Shin

– Det nye teamet hos Hyundai vil utvikle kjerneteknologier som vil gjøre selskapet til en drivkraft innen urban luftmobilitet. Dette er en sektor som er ventet å vokse til et marked på 1,5 billioner dollar (USD 1,5 trillion) i løpet av de neste 20 årene.

Kritisk viktighet

Urban luftmobilitet er ventet å få kritisk viktighet for den integrerte mobilitetssituasjonen som følge av stadig tiltakende trafikk i verdens største megabyer. Gjennom den nye divisjonen vil Hyundai Motor Group tilby innovative og smarte mobilitetsløsninger som tidligere aldri har hverken eksistert eller vært tenkt på.

Dr. Shin kommer fra stillingen som leder for Aeronautics Research Mission Directorate i NASA, hvor han de siste elleve årene har formet byråets strategi for forskning og utvikling av luftfartsteknologi. Hans ekspertise innen revolusjonerende teknologi for flyskrog, drivlinjer, flysikkerhet og styresystemer for lufttrafikk vil gjøre Hyundai Motor Group i stand til å ta en ledende rolle i den nye industrien. Den nye divisjonen vil utvikle teknologi og innovative løsninger for sikker og effektiv luftbåren mobilitet.

Internasjonalt anerkjent

Dr. Shin er en internasjonalt anerkjent leder innen luftfartsvitenskap, og han har to ganger blitt tildelt Presidential Rank Award (2008 og 2016). Dette er en den høyeste utnevnelsen som kan gis til offentlige tjenestemenn i USA.

I tillegg til arbeidet i NASA har han sittet i Det hvite hus' National Science and Technology Council's underkomité for luftfartsvitenskap og teknologi. Han har også vært medformann i USAF (det amerikanske luftvåpenet) og NASAs felles forskningskomité

Dr. Shin har doktorgrad i maskinteknikk fra Virginia Polytechnic Institute and State University. Han har i tillegg en bachelorgrad i maskinteknikk fra Yonsei-universitetet i Korea, og en mastergrad i samme fagfelt fra California State University.

Han er også alumnus fra Senior Executive Fellowship-programmet ved Kennedy School of Government på Harvard, så vel som Fellow i American Institute of Aeronautics and Astronautics og Royal Aeronautical Society i Storbritannia.

Relaterte artikler
Bilnytt

Den populære elbilen med en rekke oppgraderinger, og lavere pris

I dag lanseres den oppgraderte versjonen av KONA electric, med en rekke oppdateringer som gjør den til en enda mer attraktiv modell. KONA electric får blant annet appstyring, raskere hjemmelading og leveringstiden er kortere. Og ikke minst; 449 kilometer* rekkevidde til en lavere pris!

Bilnytt

Slik lager vi nye Hyundai i30

Nye Hyundai i30 er utviklet i Tyskland og produsert på Hyundais fabrikk i Nošovice i Tsjekkia. Siden fabrikken ble åpnet i 2008 har den blitt det mest moderne produksjonsanlegget i Europa. Bli med inn og se hvordan vår nye i30 blir laget!

Bilnytt

Fantastisk prestasjon av Hyundai-tekniker på Norges yrkes-NM

Nok et mesterskap har gått av stabelen, og i perioden mellom 23. og 25.oktober samlet det seg nærmere 300 deltagere på Hellerudsletta i Skjetten for å delta i yrkes-NM innenfor 30 ulike fag. Med en god representant for Hyundai ble det til og med pallplass.

Back to top