Gå til innhold

Hyundai følger Holmenkollstafetten

Vi er stolt partner av Holmenkollstafetten og bidrar til ren luft for alle de rundt 50 000 påmeldte løperne med våre nullutslippsbiler som skal følge løperne trygt i havn under årets store begivenhet.

  • Publisert: 09.05.19

 

 

Årets Holmenkollstafett har satt rekord i antall påmeldte. Hele 3415 lag og 51 225 løpere er påmeldt før startskuddet 11. mai og enda er ikke påmeldingen lukket.

Gjennom løpet vil vi i Hyundai følge løperne med følgebiler for å forsikre oss om at den store menneskemengden kommer seg trygt gjennom den krevende løypa.

 

 

 

 

Renere luft, bedre for miljøet

Som en del av vår miljøsatsing er det kun våre nullutslippsbiler som blir å finne under Holmenkollstafetten. KONA electric, IONIQ electric og sist, men ikke minst vår hydrogenelektriske modell NEXO vil bidra til renest mulig luft mens løpet pågår. Alle disse modellene er utslippsfrie. I tillegg hever Hyundai NEXO vårt miljøbidrag enda et hakk. Denne modellen renser nemlig luften der den kjører og slipper kun ut ren vanndamp.


Avansert luftrensingssystem 

Med sitt avanserte luftrensingssystem, kan NEXO filtrere 99.9% av fint støv (PM2.5), som samles inne i bilens system, uten å bli sluppet ut igjen. Denne fantastiske teknologien er basert på tre steg:

  • Først vil luft utenfra gå gjennom et luftfiltersystem, hvor 97% av nanopartiklene sammen med skadelige gasser som svoveldioksid og nitrogendioksid filtreres, og oppbevares i bilen.
  • De gjenværende partiklene vil i steg to bli absorbert på overflaten av luftfukteren.
  • I tredje og siste steg vil luften til slutt komme til gassdiffusjonslaget i brenselcelletanken. Dette laget består av karbonfiberpapir med en mikrosporstruktur som gjør ytterligere filtrering mulig.

 

Disse tre stegene gjør at når Hyundai NEXO kjører på veien vil 99.9% av den frigjorte luften filtreres for nanopartikler og gasser, og bilen slipper altså ut renere luft enn den som kom inn.

Vi i Hyundai er svært stolt av våre nullutslippsbiler. Vi håper vårt bidrag til ren luft vil gi både deltakere, arrangører og tilskuere en flott opplevelse. Vi gleder oss til å følge årets stafett og ønsker alle påmeldte lag og løpere masse lykke til.

 

 

 

Relaterte artikler
Annet

På tur med Hyundai – Alta

I det vestlige Finnmark ligger byen Alta som fikk sin bystatus så sent som i 2000. Berømt for sine helleristninger som står på UNESCOS verdensarvliste er denne byen verdt et besøk. Med #påturmedhyundai ønsker vi å dele opplevelsene våre fra veien, og håper du vil være med på å gjøre det samme!

Annet

Skjebnekamp for Norge i VM

Mandag kveld er det duket for Norges kanskje viktigste kamp så langt i VM. På Kontraskjæret i Oslo kan du, på storskjerm fra Frankrike, se fotballjentene møte Sør-Korea til en avgjørende kamp som potensielt kan føre dem straka vegen til sluttspillet. 

Annet

På tur med Hyundai – Kleivstua

Ferie er tid for oppdagelsesferd! Kun kort avstand fra Oslo finnes det flere spektakulære naturområder som er vel verdt et besøk. Med kampanjen #påturmedhyundai ønsker vi å dele våre opplevelser fra veien, og håper du vil være med å gjøre det samme.

Back to top