Gå til innhold

Hyundai følger Arctic Race of Norway, i elbiler

Som det første sykkelrittet i verden som kun skal bruke elbiler er vi i Hyundai stolte sponsorer av det spektakulære arrangementet. Det skulle bare vise seg å være ett problem.

  • Publisert: 13.06.19

Med et ønske om å bidra til å redusere utslipp av klimagasser ble ideen om et sykkelritt der det kun blir brukt elbiler raskt en svært interessant løsning for arrangørene av Arctic Race of Norway. Klimaendringene er den største utfordringen verden står overfor, og det er i Arktis man merker klimaendringene mest, noe som gjør saken ble ekstra aktuell for verdens nordligste profesjonelle etapperitt på sykkel.


- Hyundai som leverer alle bilene til Arctic Race of Norway ønsket å bruke elbiler. Det syntes vi var en god ide. Det gir mindre utslipp, og vi har nok av ren elektrisk kraft i Nord-Norge, sier daglig leder i Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.


Utfordringer på veien

Hånd i hånd med ønsket om å bruke elbiler under arrangementet dukket det også opp noen utfordringer. Infrastrukturen for elbiler i Nord-Norge, i form av ladestasjoner, er langt dårligere i Nord-Norge enn i resten av landet. Dette ønsket Arctic Race of Norway å endre.

– Vi tok dette som en utfordring, og kontaktet kraftselskapene i regionen for å høre om de kunne være med å løse dette. Responsen var overveldende, og nå har vi en løsning på plass som gjør at 46 av bilene i årets ritt kan gå på ren nordnorsk kraft, sier Dybdal.

En løsning for fremtiden

Kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjordhar gått sammen om å finansiere ladestasjoner som skal brukes under Arctic Race of Norway.

– Vi ligger langt etter med elektrifisering av bilparken i Nord-Norge, først og fremst fordi det ikke er gode nok lademuligheter. Gjennom initiativet fra Arctic Race of Norway har vi funnet en mobil løsning for årets ritt, og vi jobber videre med å utvikle permanente løsninger, sier Arnt Winther i Lofotkraft.

En bilpark uten utslipp

Vi i Hyundai jobber stadig med å nå målet om nullutslipp i vår bilpark og vi er svært stolte over å bidra til at Arctic Race of Norway blir verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler.

– Vi har en ambisjon om nullutslipp i vår bilpark fremover i Norge. Derfor er det flott å få muligheten til å være med på å utvikle infrastrukturen for dette i Nord-Norge gjennom Arctic Race of Norway, sier Markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai.

Ambisjonen til Arctic Race of Norway er at alle de rundt 120 bilene sykkelrittet bruker skal være elbiler, i løpet av tre år.

 

 

 

Relaterte artikler
Annet

På tur med Hyundai – Den Blå Brygge

Blå himmel og vindstille? Kom deg ut på tur! Ta med deg familie og venner og opplev alt det vakre Norge har å by på. Med kampanjen #påturmedhyundai ønsker vi å dele våre opplevelser fra veien, og håper du vil være med på å gjøre det samme.

Annet

På tur med Hyundai – Ingierstrand Bad

Når gradestokken kryper oppover og det ryker fra asfalten er det på tide å legge seg på hjul og komme seg ut av byen. Med kampanjen #påturmedhyundai ønsker vi å dele våre opplevelser fra veien, og håper du vil være med på å gjøre det samme.

Annet

På tur med Hyundai – Losby Gods

Det er lite som slår følelsen av å sette seg bak rattet å bare kjøre. Kjøre mot nye, ukjente og spennende mål eller tilbake til gamle trakter der minnene og nostalgien fortsatt lever. Med vårt prosjekt #påturmedhyundai ønsker vi å dele våre beste opplevelser fra veien, og håper at du vil være med å gjøre det samme.

Back to top