Gå til innhold

Hyundai er verdensmestere

Det tok Hyundai Motorsport seks sesonger å oppnå den store milepælen. Nemlig å bli den beste fabrikken i verden.

  • Publisert: 14.11.19

Det er med blandede følelser at alle som er med på Hyundai Motorsports store satsing i rally kan strekke armene i været og juble over VM-gull for fabrikker. Men dette ble altså klart denne uken etter at Hyundai restartet sitt WRC-prosjekt i 2014 med VM-gull for team som ett av de aller største målene.

Før VM-finalen i Australia denne helgen hadde Hyundai et forsprang på 18 poeng ned til Toyota i fabrikkmesterskapet. Kampen var på ingen måte avgjort, og Thierry Neuville, Dani Sordo og Craig Breen ble satt til å forsvare teamets farger.

Denne uken ble det dog klart at løpet avlyses. De brutale skogbrannene som herjer på østsiden av Australia preger også områdene hvor løpet skulle bært kjørt, i delstaten New South Wales med Coffs Harbour som base. Arrangøren så ingen annen utvei enn å avlyse løpet, både med hensyn til loklamiljø, lokalsamfunn og lokale nødetater, men også fordi det ikke var forsvarlig å gjennomføre løpet.

Derfor kunne ikke teamsjef Andrea Adamo umiddelbart bryte ut jubelen løs slik at han ellers ville gjort på karakteristisk vis. Likevel stilte teamet opp på et «obligatorisk» bilde for å vise fram sin velfortjente jubel, før Hyundai Motorsport senere - sammen med de andre teamene og miljøet forøvrig - stilte opp for lokalsamfunnet med donasjon av maten som var investert for helgen, i tillegg til at lokale fans fikk møte førerne, ta i mot autografer og ta bilder med dem.

Dette har Adamo å si om den triste utviklingen i Australia kombinert med de positive nyhetene om at Hyundai er verdensmestere.

– Med tanke på omstendighetene er avlysning av Rally Australia eneste riktige avgjørelse, og våre tanker går til de som er rammet av de kritiske hendelsene i New South Wales. Fra et sportslig perspektiv er det utrolig å ta vår første VM-tittel i rally, og dette er et resultat av mange års hardt arbeid. Denne sesongen har vært ekstremt tøff og konkurransedyktig, og vi hadde selvfølgelig ønsket å kjempe hele veiene inn. Til syvende og sist kan vi alle være stolte over det hvert enkelt individ også har oppnådd som teamkolleger for å klare denne kollektive seieren. Personlig vil jeg takke alle i Hyundai Motorsport og alle våre utøvere for deres fulle dedikasjon helt siden Rally Monte-Carlo, oppsummerer Adamo.

2019AUSTRALIA_FD_102.jpg

Relaterte artikler
Motorsport

Rally Monte Carlo, løpet hvor publikum påvirker utfallet

Ett av verdens mest berømte og tradisjonsrike bilrace starter rallysesongen denne uken. Rally Monte Carlo ble første gang arrangert i 1911 for å vise bilenes fremskritt og nyvinninger. Siden 1973 har årets første rallyløp bydd på alt fra tørr asfalt til regn, snø og is, noe som gjør dekkvalget til en risikosport i seg selv.

Motorsport

Far og sønn bygger driftingbil sammen

Andre Olsen (18) fra Skien har talent for å beherske biler, spesielt racingbiler i klassen drifting. Selv om han nettopp har tatt førerkortet har han mange år på baken som erfaren driftingsjåfør.

Motorsport

Hyundai Motorsport jakter seier i Rally Sverige

Som runde to av fjorten i sesongen, reiser Andreas Mikkelsen og teamet hans denne uken til Torsby for å konkurrere om den gjeve seieren i Rally Sverige. Med sin Hyundai i20 Coupe WRC skal Mikkelsen vise hva han er god for på det glatte føret.

Back to top