Gå til innhold

Hvorfor skal du velge en hybridbil?

15 prosent av bilsalget i januar 2017 var hybridbiler, men hva er egentlig en hybridbil og hvorfor bør du investere i en?

  • Publisert: 14.06.17

En hybridbil er en bil med både elmotor og bensinmotor. Den elektriske motoren gir ekstra energi når det er nødvendig, og er med på senke drivstofforbruket. Hybridbilen kobler automatisk inn den elektriske motoren ved behov, gjerne ved akselerasjon eller i bakker, og batteriet lader seg selv under kjøring, så det slipper du å tenke på.

5 grunner til å velge IONIQ

 
Stor økning i hybridsalget

15 prosent av bilsalget i januar 2017 var hybridbiler, og dette understreker at hybridteknologien har kommet for å bli på norske veier. – Salget av hybridbiler øker og ser man på rene tall så har salget nesten doblet seg fra januar 2016. Dette er det flere årsaker til, blant annet et mer spennende utvalg av modeller i markedet, forklarer Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge. Hybridbilene blir stadig mer moderne og teknologien har bedret seg betraktelig den siste tiden. – Hyundai IONIQ har vært med på å bidra til dette, med et friskt design, lave utslipp og en nyskapende og spennende drivlinje, sier Knudsen fornøyd.


Men burde solgt enda mer…

Salget av hybridbiler burde imidlertid vokst enda mer, mener Knudsen.– Faktum er at mange hadde vært mer tjent med en hybrid uten ladeplugg. Kjører man mange lengre turer og bruker bilen mye, vil nemlig en vanlig hybrid sørge for svært lavt forbruk, forklarer han.

Hybrid – for deg som har rekkeviddeangst

En hybridbil er på mange måter det perfekte alternativet om man ønsker seg en mer miljøvennlig og økonomisk bil, men ikke er helt klar for en helelektrisk bil. – Hybridbilene har mange fordeler som gjør dem til et godt valg. Først og fremst merkes dette på lommeboken fordi den har svært lavt forbruk. Hybriden IONIQ fra Hyundai bruker for eksempel kun 0,34 liter per mil. Det betyr at du enkelt kan kjøre Oslo-Trondheim og tilbake igjen på mindre enn en 45-liters tank, forklarer Knudsen.Ingen kompromisser på kvalitet


Med lavt CO2-utslipp og svært lave lokale utslipp, gir hybridbiler en klar miljøgevinst.

– Jeg tror man vil bli overrasket over hvor ofte bilen faktisk kobler ut bensinmotoren og går over på strøm. Det kan nevnes at en IONIQ hybrid byr på svært god dynamikk, med både en moderne 6-trinns DCT-girkasse, kraftig motor og god vektfordeling, så du trenger ikke gi slipp på noe for å være mer miljøbevisst, sier Knudsen. 


Hybrid - for deg som kjører mye og langt

En hybrid kan fint erstatte en vanlig bensin- eller dieselbil. Den egner seg godt for småkjøring i kombinasjon med hyppige langturer, og spesielt er den gunstig dersom man kjører mer enn fire-fem mil om dagen.

– Hybridbilen lader strøm når motoren bremser. Mye av denne energien omdannes til elektrisitet som lader batteriene. Vanlige biler med bensin- eller dieselmotor utnytter ikke denne energien, forklarer han.

Hyundai IONIQ - klassens sikreste


Hyundai IONIQ ble ”Best in Class” blant de kompakte familiebilene som ble testet av EuroNCAP i 2016.

– Det er en utmerkelse som henger svært høyt. Vi er også utrolig stolt av at Hyundai som merke vant AutoBild Qualitätsreport 2016, sier Knudsen.

Ekstremt sikkert karosseri

IONIQs karosseri er konstruert for å absorbere enorme krefter i en eventuell kollisjon.

Bilen har 53 prosent såkalt avansert høyfast stål som sørger for høy sikkerhet til både sjåfør og passasjerer. I tillegg gir det høyfaste stålet en langt stivere bil, forklarer han, og legger til:

– Et stivt karosseri betyr en mer dynamisk og morsom kjøreopplevelse.

Bilene har også markedsledende aerodynamikk med en luftmotstandskoeffisient på kun cd 0,24.

– De eneste bilmerkene som matcher dette er Tesla Model S og Toyota Prius. Den lave luftmotstanden sørger for best mulig effektivitet og drivstofforbruk uansett værforhold, avslutter Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge.Hyundai IONIQ består av tre drivlinjer - elbil, plug-in hybrid og hybrid. Bilene blir levert med 5 års garanti.

Bestill prøvekjøring av IONIQ hybrid i dag!

Relaterte artikler
Hyundai viser sine SUV-er; Santa Fe, Tucson og Kona. Tips og råd

5 grunner til hvorfor din neste bil burde være en SUV

Sport Utility Vehicles, også kjent som SUV, har både utseendet og tilbehøret til et røft terrengkjøretøy. I dag har derimot den mer moderne versjonen byttet beite og er nå å se i de mer urbane områdene og ikke bare på humpete landeveier. Hvorfor har SUV fått denne appellen i markedet?

Mørkegrå Kona Electric med tilhenger. Tips og råd

Så mye kan du laste med Kona Electric

Lurer du på hvor mye tilhengervekt Kona Electric er godkjent for å frakte? Her finner du all informasjon du trenger før du benytter deg av tilhengeren med din nye elbil.

Back to top