Gå til innhold

Hva er egentlig en hybridbil?

Er du skeptisk til elbil og synes bensinprisene er alt for høye? Da bør du vurdere en hybridbil.

  • Publisert: 09.05.17

En hybridbil er en bil med både elmotor og bensinmotor. Den elektriske motoren gir ekstra energi når det er nødvendig. Dette senker drivstofforbruket. 


En hybridbil kjører som en vanlig bil slik vi er vant til. Den kobler selv inn den elektriske motoren ved behov, gjerne ved akselerasjon eller i bakker. Batteriet lader seg selv mens man kjører, så lading slipper man å tenke på. Dermed får man det beste fra en elektrisk motor, inkludert lavere utslipp og forbruk, samtidig som man nyter kjørekomforten i en moderne bil med bensinmotor.

Hybridbil – for deg som kjører mye og langt

En hybridbil kan fint erstatte en vanlig bensin- eller dieselbil. Den egner seg godt for småkjøring i kombinasjon med hyppige langturer, og spesielt er den gunstig dersom man kjører mer enn fire-fem mil om dagen.

Hyundai har en hybridbil for deg

Hyundai IONIQ ble kåret til Årets Bil 2017. Ikke bare fordi den kommer som både hybrid, ladehybrid og ren elbil, med et gjennomført design som er konstruert for å holde luftmotstanden ekstremt lav.Hyundai IONIQ hybrid kan kjøre opp til 50 km på det potente 8,9 kWt lithium-ion polymerbatteriet. Den elektriske motoren på 45 kW (61hk) gir sammen med den firesylindrede 1,6 l bensinmotoren et CO2 utslipp på 34 g/km. Tur-retur Oslo/Trondheim på under 45 liter

IONIQ hybrid har kjørt tur/retur Oslo – Trondheim på en 45-liters tank, og hadde fortsatt flere mil igjen på tanken da den kom frem. I tillegg til å være miljøvennlig og praktisk, har IONIQ et prisvinnende design, fem års garanti og full score i EURO NCAPs sikkerhetstest. Og alt til en fornuftig pris. 


Mye utstyr for lite penger

Hyundai IONIQ hybrid kommer i åtte forskjellige farger, fra Polar White til Phantom Black, eller noe midt i mellom. Av populært ekstrautstyr kan nevnes bi-xenon, elektrisk setejustering, trådløs mobillading, blindsonevarsler og smart key.

 

Relaterte artikler
Back to top