Gå til innhold

Her er Hyundais nye KONA

Hyundai bygger videre på sin SUV-suksess med nye KONA. Santa Fe og Tucson har vist vei og nå skal selskapet nå frem til nye moderne kundegrupper og bidra til at selskapet blir det største asiatiske merket i Europa.

  • Publisert: 14.06.17

Den nye SUVen kommer med firehjulstrekk, 7-trinns dobbelclutchkasse og kraft fra en moderne bensin turbomotor på 1, 6 liter med 177 hk (130 kw). O-100 går unna på 7,7 sekunder. Den tibys også i en effektiv versjon med forhjulstrekk og 1,0 liters 3-sylinderet bensin turbomotor med 6-trinns manuell gir. Ytelsen er på 120 hk (88 kw).

 

KONA kommer med en ny og videreutviklet Hyundai-design med LED-lamper, to-tone-tak i to forskjellige kombinasjoner og valget mellom ti eksteriørfarger. Det betyr til sammen 20 valgmuligheter mht farge. Interiøret kan piffes opp med kontrastlister og sømmer i enten Orange, Lime eller Red. Kunder som velger Lime eller Red kan velge setebelter i samme farge.

 

– KONA går rett inn i et segment i vekst i Norge, sier produktsjef Øyvind Knudsen i Hyundai Norge. -Det er stor interesse for denne type biler nå, og vi tror KONA med sine spreke og gjerrige turbomotorer vil treffe svært godt, sier han

 

Nå også med head-up display

Som første Hyundai-modell kommer KONA med head-up-display (HUD) som gir sjåføren relevant informasjon midt i synsfeltet. Dette betyr høyere sikkerhet siden sjåføren beholder blikket på veien samtidig som informasjon som hastighet, navigasjon, underholdning samt diverse varselsystemer vises i frontruten.

 

Selvfølgelig kan smarttelefonen kobles opp mot bilen med Apple Car-Play™ og Android Auto™. Man blir forøvrig varslet hvis man glemmer igjen mobiltyelefonen i bilen. Kartsystemet har inkludert et syv års abonnement for LIVE Services slik at kartene alltid er oppdatert.Kjøper av bilen kan også velg trådløs lading (Qi) av sin smarttelefon.

 

Bilen kan leveres med et Krell premium-lydsystem med åtte høyttalere (7+1) som yter 45 watt musikk pr. kanal.

 

En ekte SUV

Bilens bakkeklaring gjør at KONA kan by på ekte SUV-opplevelser med god utsikt og kjørekomfort. Det lave interiørgulvet gjør at den har svært god plass innvendig. Som en ekte SUV for norske forhold har KONA selvsagt oppvarmet skinnratt.

 

Bilen er satt opp med takrails som gjør det enkelt å montere skistativ eller skiboks.

 

Man kan lett kjenne igjen KONA med Hyundais nye kaskadegrill med nettmønster. Som en kuriositet nevnes at Hyundais eget stålverk produserer 115 meter med stål for hver bil.

 

Opplev Helt nye KONA by Hyundai    Hold deg oppdatert

  

Hyundai SmartSense, våre avanserte førerassistentsystemer, øker sikkerheten og kjørekomforten, og gjør at KONA er ledende innen aktiv sikkerhet i dette segmentet. KONA kan varsle deg om potensielle farer mens du kjører, f.eks. ved hjelp av automatisk bremsing for å unngå kollisjoner og varsling om kjøretøyer i dødvinkelen.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Den automatiske nødbremsassistenten overvåker trafikken foran bilen ved hjelp av frontkameraet og radarsensoren. Den varsler visuelt og med lyd hvis den registrerer at det er fare for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger. Ved behov bremser den ­automatisk bilen eller stanser den helt. 

Filskifteassistent

Filskifteassistent

Filskifteassistenten (standard) overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg, og griper inn og korrigerer styringen ved behov for å holde bilen i kjørefeltet.

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Systemet bruker to radarsensorer i støtfangeren bak og varsler deg om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filassistenten varsle deg med et lydsignal.

Full-LED lykter

Full-LED lykter

Når du kjører i mørket registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys ved behov. Det statiske kurvelyset lyser opp området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket.

Varsling om kryssende trafikk bak

Varsling om kryssende trafikk bak

Funksjonen for varsling om kryssende trafikk ved rygging reduserer faren for kollisjoner når du rygger på uoversiktlige steder. Den bruker to radarsensorer bak og varsler deg om kryssende trafikk som nærmer seg bak bilen.

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarsling

Dette standardutstyret øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret. Når tretthetsvarslingen registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.

Mål

  • Bredde 1 800 mm
  • Høyde 1 550 mm
  • Lengde 4 165 mm
  • Hjulavstand 2 600 mm
  • Bakkeklaring 170 mm
  • Bagasjerom VDA211 361 liter
  • Bagasjerom VDA214 med bakseter nede:1 143 liter
  • Bakseter som kan deles 40/60


Hvorfor navnet KONA?

Navnet KONA henter inspirasjon fra Hawaii og kommer fra Konadistriktet på Big Island. Navnet uttales "Ko-nah", og øyas energi og unike livvstil stemmer godt overens med hva det nye familiemedlemmet til Hyundai skal stå for.

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai går inn i IONITY

Hyundai Motor Company kunngjør sammen med Kia Motors Corporation i dag at selskapene går inn i IONITY, et ladestasjonselskap etablert av globale bilprodusenter. Som følge av avtalen vil Hyundai Motor Group spille en nøkkelrolle i utbyggingen av lynladestasjoner, med de fordeler det gir selskapets sluttkunder.

Back to top