Gå til innhold

Elbilen som kjører 800 km og fylles opp på fire minutter

På bilmessen i Geneve i mars 2017 viste Hyundai frem en smakebit på neste generasjon hydrogenelektrisk bil under det foreløpige navnet Future Eco (FE). Nyvinningen får en rekkevidde på over 800 kilometer. Og du trenger ikke vente lenge; allerede i 2018 er den her!

  • Publisert: 14.06.17

Lettere og mer effektiv enn sin forgjenger

I forhold til sin forgjenger ix35 Fuel Cell blir Future Eco 20 prosent lettere og 10 prosent mer effektiv. I tillegg er effekttettheten i brenselcellen økt med 30 prosent. Alt dette bidrar til en rekkevidde på over 800 km. Med forventet utbygging av 20 nye hydrogenstasjoner i Norge før 2020 vil dette føre til at hydrogenelektriske biler blir et reelt alternativ til andre drivlinjer som elbiler og hybrid. Påfylling av hydrogentanken tar omtrent like lang tid som å fylle bensin eller diesel; tre-fire minutter.

 

 

Bedre luft og enkel lading av elektronikk

Future Eco har en intern luftrenser som resirkulerer overskuddsvannet fra strømproduksjonen slik at du får et bedre inneklima. Bilen har også en portabel batteripakke som lades av overskuddsenergi. Med den kan du lade telefonen og annen elektronikk, og den lille elektrisk scooteren som er integrert i bagasjerommet.

Første i verden med serieproduksjon av hydrogenelektrisk bil Hyundai er et ledende selskap for utvikling av hydrogenelektriske biler. Som verdens første startet selskapet serieproduksjon av ix35 Fuel Cell allerede i 2013. Modellen utgjør størsteparten av hydrogenbilparken i Norge og markedsføres nå i 17 land over hele verden.

 

Har du lyst til å prøvekjøre en Hyundai?

Bestill en uforpliktende prøvekjøring hos en av forhandlerne våre! 

Relaterte artikler
Teknologi

En ekstra sans

Det er så fort gjort. Noen sender en melding, og du tar øynene bort fra veien for å sjekke skjermen bare et øyeblikk. Du skifter radiokanal og kikker bort på displayet, eller kanskje du må megle mellom de stridende parter i baksetet og snur deg. Uansett årsak skjener bilen umerkelig mot venstre og motgående kjørebane der en annen bil nærmer seg …

Teknologi

Er det mulig å kjøre på hydrogen gjennom Europa?

Det er spørsmålet et titall europeiske biljournalister nå stiller seg. For å finne svaret reiste de søndag på en langtur fra Bergen til Bolzano i Italia med ti hydrogenelektriske biler. I Norge finnes det i dag fem hydrogenstasjoner og i Europa har man nå startet byggingen av et nett av hydrogenstasjoner som skal binde Europa sammen.

Back to top