Gå til innhold

Helt nye og kompromissløse KONA electric

Helt nye KONA electric kombinerer to av de heteste trendene i Europa – miljøvennlig drivlinje og SUV-egenskaper.

  • Publisert: 13.04.18

Mark Brinkmann, produktsjef i Hyundai Motor Europa, forteller om fire fantastiske egenskaper som den splitter nye KONA electric har.

Ytelse

Med helt nye KONA electric får du et batteri på 64 kWh som gir en rekkevidde på hele 482 kilometer* på én lading. Elmotoren har en makseffekt på 150 kW (204 hestekrefter).

Den elektriske drivlinjen leverer et umiddelbart dreiemoment fra start og akselerer fra 0 til 100 km/t på 7,6 sekunder, noe som gir en fantastisk kjøreglede.

Foran på bilen finner du den lett tilgjengelige ladeinngangen. Tilkoblet en 100kW hurtiglader vil batteripakken lades opp til 80% på kun 54 minutter. Med bilens ombordlader på 7,2 kW kan batteriet lades hjemme på 9 timer og 35 minutter.

* WLTP

Design

Helt nye KONA electric har samme tydelige designprofil som KONA med bensinmotor. Den unike forskjellen er den lukkede grillen som sørger for bedre aerodynamiske egenskaper, og ikke minst et rent og moderne uttrykk. Et annet karakteristisk element i frontdesignen er de doble lyktene med kjørelysene plassert over hovedlyktene.  Lettmetallfelgene på 17" er aerodynamiske for å gi maksimal effektivitet.

Kona electric byr på syv spennende farger som gir deg muligheten til å sette ditt personlige preg på bilen. I tillegg kan du velge om du ønsker skinninteriør, eller kombinasjonen skinninteriør og soltak.

Teknologi

Helt nye KONA electric har en senterkonsoll med girknapper i stedet for en tradisjonell girspak. Det nye instrumentdisplayet på 7 tommer viser viktig informasjon om bilen, mens head-up displayet viser relevant kjøreinformasjon direkte i førerens synsfelt.

Justerbar regenerativ bremsing lar deg regulere intensiteten av bremsingen med hendlene bak rattet. Med Smart Cruise Control reguleres KONA electrics akselerasjon og bremsing automatisk.

KONA electric kommer med et 8 tommers navigasjonssystem med Apple CarPlay og Android Auto samt det kraftfulle KRELL premium lydsystemet. Det er også mulig å lade smarttelefonen trådløst i bilen. 

Sikkerhet

Helt nye KONA electric er utstyrt med det siste innen sikkerhetsteknologi. Bilens omfattende SmartSense-sikkerhetspakke inneholder blant annet automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning, blindsonevarsling med ryggeradar, tretthetsvarsling, skiltleser og en avansert filholder.

En annen ny sikkerhetsfunksjon er det radarbaserte Smart Cruise Control systemet med køfunksjon. Det adaptive systemet sørger for å tilpasse bilens hastighet og avstand til trafikken foran, og gir sammen med filholderen en komfortabel og stressfri kjøreopplevelse.

Relaterte artikler
Elbil

Det føles bra å gi noe til miljøet

Vi har lenge fulgt friidrettstalentet Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes. Nylig skiftet de ut sine modeller fra Hyundai med fossilt drivstoff, med topp moderne Hyundai KONA electric og Hyundai IONIQ electric. Begge opplever at overgangen fra fossilt brennstoff til elbil har vært helt problemfritt.

Elbil

Elektrisk utvikling: Nå blir Tucson hybrid

Vi i Hyundai har tatt en ledende posisjon på elektriske drivlinjer, og er i førersetet på miljø med modeller som KONA electric, IONIQ electric og den hydrogenelektriske SUVen NEXO. I tillegg er merket det eneste som tilbyr alle de store elektrifiserte drivlinjene - hybrid, plug-in, fullelektrisk og hydrogenelektrisk. Nå kommer familie-SUVen Tucson i elektrifisert variant.

Back to top