Gå til innhold

Gullkampen fortsetter i Spania

To VM-løp gjenstår, og Hyundai Motorsport nærmer seg stadig sitt første gull i WRC-sammenheng.

  • Publisert: 24.10.19

Årets nest siste VM-runde i rally kjøres rundt Salou i Catalunya-regionen nord-øst i Spania, og er den eneste VM-runden som kjører på to helt forskjellige underlag, om man ser bort ifra Rally Monte-Carlo i januar.

Rally Spania kjøres på grusetapper på fredag, før det er over på asfaltunderlag lørdag og søndag. Det betyr at servicemannskapet har «flexiservicen» på 75 minutter på slutten av fredagens kjøring til å bygge om understellet på bilene, slik at de kan tilpasses asfalten etter at de har gjennomført første dag på grus. Det innebærer skift av vitale deler og konstruksjoner som støtdempere, fjærer, bremser og mer til.

Hyundais trio denne helgen består av Thierry Neuville, Dani Sordo og Sebastien Loeb. Det betyr at norske Andreas Mikkelsen, som vant dette løpet i 2015, står over før han får fornyet tillit i sesongfinalen i Australia. Neuville regnes på mange måter som fast førstefører da han også kjemper om VM-tittelen for sjåfører, mens Dani Sordo for anledningen får kjøre på hjemmebane.

I tillegg er det verdt å nevne at Sebastien Loeb har en svært imponerende seiersrekke i Spania da han vant dette løpet åtte ganger på rad fra 2005 til 2013 da han kjørte for Citroën, der han i tillegg klinte til med en særdeles imponerende seier i sin comebacksesong i fjor. Årets utgave er den nidoble verdensmesterens første løp i et annet bilmerke enn Citroën. Det er forøvrig 20 år siden i år at Sebastien Loeb debuterte i Rally-VM i nettopp Rally Spania.

Teamsjef Andrea Adamo har hatt fem ulike førere å velge i mellom til å score poeng for fabrikkteamet, der de to best plasserte tar poeng til fabrikkmesterskapet. Teamsjefen mener derfor at trioen Neuville, Sordo og Loeb samlet sett har de beste forutsetningene til å sikre mesterskapsledelsen for Hyundai.


 

Teamsjef Andrea Adamo
Vi har én målsetning for Rally Spania, og det er å øke ledelsen vi har i fabrikkmesterskapet. Selvsagt vet vi at det er langt fra enkelt med nivået på konkurransen som vi har sett i WRC i år, men vi vil gi alt vi har. Det er kun to runder igjen, og vi har ikke råd til å kaste vekk noen sjanser. Jeg er trygg på at vår føreroppstilling, med Thierry som kjemper for å holde liv i gullsjansene i førermesterskapet med Dani og Sebastien ved sin side som begge er sterke utøvere på det blandede underlaget i Spania. Vi ønsker å ta kontroll på skjebnen vår. Teamsjef Andrea Adamo

Hyundais statistikk for Rally Spania (2014 - 2018)

Seire: 0
Etappeseire: 14
Pallplasser: 3 (1 tredjeplass + 2 andreplasser)
Førerpoeng: 126 poeng
Beste plassering: Dani Sordo (bildet), 2016, 2. plass.

Fører-VM (etter 12 av 14 runder)
1) Ott Tänak, Toyota, 240
2) Sebastien Ogier, Citroën, 212
3) Thierry Neuville, Hyundai, 199

4) Andreas Mikkelsen, Hyundai 102
10) Dani Sordo, Hyundai, 72
11) Sebastien Loeb, Hyundai, 39
14) Craig Breen, Hyundai, 10

Fabrikk-VM (etter 12 av 14 runder)
1) Hyundai Shell Mobis WRT, 340
2) Toyota Gazoo Racing WRT, 332
3) Citroën Total WRT, 278
4) M-Sport Ford WRT, 200

Relaterte artikler
Motorsport

Rally Monte Carlo, løpet hvor publikum påvirker utfallet

Ett av verdens mest berømte og tradisjonsrike bilrace starter rallysesongen denne uken. Rally Monte Carlo ble første gang arrangert i 1911 for å vise bilenes fremskritt og nyvinninger. Siden 1973 har årets første rallyløp bydd på alt fra tørr asfalt til regn, snø og is, noe som gjør dekkvalget til en risikosport i seg selv.

Back to top