Gå til innhold

Først i verden med spylervæske på papp

Vi i Hyundai er først i verden til å lansere spylervæske på resirkulerbar pappkartong. Med dette bidrar vi til å redusere forbruket av plast. Det er det lille ekstra i hverdagen som kan utgjøre den store forskjellen for miljøet.

  • Endret: 01.10.19

Vi i Hyundai har ett mål – null utslipp. Endringer skjer ikke ved en tilfeldighet, vi jobber kontinuerlig med å bli et bedre selskap for menneskene og miljøet rundt oss. For hver bilmodell vi lanserer, flytter vi grensen for hva som er mulig, vi lærer, feiler og vi blir bedre og bedre på veien. Vår visjon er enkelt og greit å bli det mest miljøvennlige bilmerket. Som et steg på veien lanserer vi nå en verdensnyhet – spylervæske på pappkartong.

Bidrar til store plastbesparelser

I verden i dag selges det spylervæske for 1490 milliarder dollar, og nesten alt blir solgt i plastbeholdere. Ergo, det er en kjempemulighet for enorme besparelser når det kommer til plastforbruk. Bare i Norge ligger det et stort potensial. Her til lands er det 4 liters kannen i plast som er den mest solgte. Disse kannene bruker 33 gram plast per liter spylervæske. Vår nye pappkartong bruker 8 gram plast per liter spylervæske. Det vil si at vi sparer 25 gram plast per liter solgte spylervæske med den nye forpakningen. Hvis 10 000 biler bruker 20 liter spylervæske i året så sparer man altså 5 tonn med plast ved å benytte seg av spylervæske på pappkartong. Du kan lese mer om fordelen ved bruk av pappkartonger her.

Resirkulerbar pappkartong

I tillegg til de enorme plastbesparende fordelene som de nye pappkartongene presenterer, finnes det flere gunstige faktorer ved vår nye spylervæske på papp. Undersøkelser viser nemlig at rundt 50 % av alle pappkartonger leveres til resirkulering, kun pet-flasker har et høyere nivå av resirkulering enn kartong. I tillegg består kartongene av tre-fibre og 90,9 % fornybart materiale.

Men husk, det hjelper ikke bare å kjøpe resirkulerbare produkter, man må selv stå for selve resirkuleringen når tiden er inne. Ønsker du å lære mer om gjenvinning og sortering besøk Grønt Punkt eller Sortere.no.

Co2 fotavtrykket minsker

Det er store forskjeller mellom fremstilling av plastkanner og væskekartong. Produksjon av kartong har en besparelse på hele 80 % når det kommer til Co2 kontra plastkanner. I tillegg er kartonger plassbesparende, og kan enkelt fraktes flatpakket i større kvanta. Dette medfører at man vil ha behov for færre trailere til å transportere forpakningene, faktisk reduseres antall lastebiler fra 1 til 25, som har en positiv innvirkning på mengden utslipp når det kommer til transport.

Vi sier ikke at våre pappkartonger vil redde verden, men vi har stor tro på at det er i de små detaljene at de store endringene skjer. Vi kommer aldri til å gi oss når det gjelder å nå vårt mål om å være det mest miljøvennlige bilmerket i verden – og dette er bare begynnelsen.

Spylervæske-heller.jpg

 

Når vasket du frontruten sist?

Kjører du rundt med en tynn grå film på innsiden?

Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon.

Les våre tips om hvordan du holder deg trygg på veien med god sikt og ren frontrute. 

Spylervæske-kartong.jpg

Relaterte artikler
Hyundai IONIQ i solskinn på landevei. Foto. Annet

God sikt og ren frontrute

Når vasket du frontruten din sist? Kjører du rundt med en tynn grå film på innsiden? Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon. Les våre tips om hvordan du holder deg trygg på veien. 

Back to top