Gå til innhold

Fire nye hydrogenstasjoner får støtte fra Enova

Mange miljøteknologier er med på å senke transportutslippene, og vår nyhet Hyundai NEXO er en hydrogenelektrisk bil som nå kan bli enda mer aktuell når Uno-X Hydrogen får støtte fra Enova til å etablere flere nye hydrogenstasjoner her i landet.

  • Publisert: 04.12.18

En bilhverdag uten utslipp

For at Norge skal nå de satte klimamålene er en drastisk nedgang i transportutslippene nødvendig. Vi i Hyundai har lenge hatt miljøet i førersetet, og ønsker at våre miljøvennlige biler skal være et attraktivt alternativ når man velger å kjøpe bil. Vår KONA electric og IONIQ electric har hatt stor suksess her i landet, og stadig flere velger å kjøpe elbil når de kjøper ny bil. Men på veien mot et lavutslippssamfunn må ulike teknologier utprøves, og det er ingen tvil om at hydrogen vil være viktig for at vi i Norge på sikt kan oppleve en bilhverdag uten utslipp.

Vår hydrogenelektriske bil Hyundai NEXO har mottatt internasjonal annerkjennelse for godt design og sikkerhet. Dette gjør bilen svært attraktiv på bilmarkedet, samtidig som den kun slipper ut vann når den kjøres. Derfor er det gledelig at Enova gir støtte til Uno-X Hydrogen, slik at nye hydrogenstasjoner kan etableres.

Fire nye hydrogenstasjoner

Enova arbeider med å skape den nødvendige omstillingen mot et lavutslippssamfunn, og har siden oppstarten i 2001 bidratt til å realisere mer enn 7000 prosjekter. Man kan årlig søke støtte til bygging av hydrogenstasjoner, og i år ga Enova i overkant av 24 millioner i støtte til fire prosjekter i regi av Uno-X Hydrogen. Derfor kan fire nye stasjoner nå etableres, to i Trondheimsområdet, en i Fredrikstad og en mobil fyllestasjon. De nye hydrogenstasjonene skal være i drift senest 1. september 2020, og Enova bekrefter at det vil være mulig å søke om støtte i 2019 også.

Vi trenger en stor satsning på fremtidens energiløsninger, og fire nye fyllestasjoner for hydrogenkjøretøy er et godt skritt på veien, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i ENOVA sin pressemelding fra 28 november.

Den mobile fyllestasjonen skal etableres i Akershus, og skal sikre forsyningen av hydrogen i en mellomfase til det etableres nok hydrogenstasjoner i fylket. Deretter planlegger Uno-X Hydrogen å bruke stasjonen som en korridorstasjon for å knytte sammen Vestlandet og Østlandet. At en stasjon er flyttbar gjør den godt egnet til å bidra med å bygge opp små markeder og øke driftssikkerheten på andre stasjoner.

Administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, forteller at de ønsker å bygge erfaringer rundt bruk av hydrogen i transportsektoren nå som tilgangen på kjøretøy tar seg opp. Ved å støtte noen utvalgte fyllepunkter så legger de til rette for en balansert vekst i hydrogenmarkedet.

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Her er nye Santa Fe

Hyundai Santa Fe kom på markedet for første gang i 2000, og var med det en pioner i det europeiske SUV-markedet, som på den tiden var marginalt i volum. Det første året ble det registrert rundt 1.000 Santa Fe på det europeiske markedet.Siden den gang har Santa Fe markert seg som en kraftfull firehjulstrekker med mye plass og svært høyt utstyrsnivå, og den har bidratt til at Hyundai har solgt over 1,4 millioner SUVer i Europa.

Bilnytt

Nyhetene står i kø for Hyundai

Etter å ha lansert vår første elbil, IONIQ electric, i 2016, ble 2017 året der elbil for fullt markerte et skille for Hyundai. Overgangen fra kun fossile biler til 64 prosent elektrifiserte biler i fjor har gått lynraskt, og i 2018 fortsetter utviklingen for fullt.

Back to top