Gå til innhold

Fire nye hydrogenstasjoner får støtte fra Enova

Mange miljøteknologier er med på å senke transportutslippene, og vår nyhet Hyundai NEXO er en hydrogenelektrisk bil som nå kan bli enda mer aktuell når Uno-X Hydrogen får støtte fra Enova til å etablere flere nye hydrogenstasjoner her i landet.

  • Publisert: 04.12.18

En bilhverdag uten utslipp

For at Norge skal nå de satte klimamålene er en drastisk nedgang i transportutslippene nødvendig. Vi i Hyundai har lenge hatt miljøet i førersetet, og ønsker at våre miljøvennlige biler skal være et attraktivt alternativ når man velger å kjøpe bil. Vår KONA electric og IONIQ electric har hatt stor suksess her i landet, og stadig flere velger å kjøpe elbil når de kjøper ny bil. Men på veien mot et lavutslippssamfunn må ulike teknologier utprøves, og det er ingen tvil om at hydrogen vil være viktig for at vi i Norge på sikt kan oppleve en bilhverdag uten utslipp.

Vår hydrogenelektriske bil Hyundai NEXO har mottatt internasjonal annerkjennelse for godt design og sikkerhet. Dette gjør bilen svært attraktiv på bilmarkedet, samtidig som den kun slipper ut vann når den kjøres. Derfor er det gledelig at Enova gir støtte til Uno-X Hydrogen, slik at nye hydrogenstasjoner kan etableres.

Fire nye hydrogenstasjoner

Enova arbeider med å skape den nødvendige omstillingen mot et lavutslippssamfunn, og har siden oppstarten i 2001 bidratt til å realisere mer enn 7000 prosjekter. Man kan årlig søke støtte til bygging av hydrogenstasjoner, og i år ga Enova i overkant av 24 millioner i støtte til fire prosjekter i regi av Uno-X Hydrogen. Derfor kan fire nye stasjoner nå etableres, to i Trondheimsområdet, en i Fredrikstad og en mobil fyllestasjon. De nye hydrogenstasjonene skal være i drift senest 1. september 2020, og Enova bekrefter at det vil være mulig å søke om støtte i 2019 også.

Vi trenger en stor satsning på fremtidens energiløsninger, og fire nye fyllestasjoner for hydrogenkjøretøy er et godt skritt på veien, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i ENOVA sin pressemelding fra 28 november.

Den mobile fyllestasjonen skal etableres i Akershus, og skal sikre forsyningen av hydrogen i en mellomfase til det etableres nok hydrogenstasjoner i fylket. Deretter planlegger Uno-X Hydrogen å bruke stasjonen som en korridorstasjon for å knytte sammen Vestlandet og Østlandet. At en stasjon er flyttbar gjør den godt egnet til å bidra med å bygge opp små markeder og øke driftssikkerheten på andre stasjoner.

Administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad, forteller at de ønsker å bygge erfaringer rundt bruk av hydrogen i transportsektoren nå som tilgangen på kjøretøy tar seg opp. Ved å støtte noen utvalgte fyllepunkter så legger de til rette for en balansert vekst i hydrogenmarkedet.

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai i30 – en bil for alle

Den nyeste modellen av i30 er Hyundais svar på kundenes ønsker, med det siste innen moderne teknologi. Den er klasseledende innen både multimedia og sikkerhet.

Bilnytt

Yngre, kulere og raskere

Den teknologiske utviklingen i bilbransjen går voldsomt fort, og å ha de riktige drivlinjene og det riktige utstyret er viktigere enn noen gang.

Back to top