Gå til innhold

Fem stjerner til KONA i sikkerhetstest

KONA fra Hyundai fikk full pott i Euro NCAP sin sikkerhetstest. Til sommeren kommer den som elbil.

  • Publisert: 18.12.17

Hyundais SUV-nyhet, KONA fikk nylig fem stjerner i EuroNCAP sin sikkerhetstest. Bilen fikk spesielt høy score på passasjer-og barnesikkerhet og kne-og lårbeskyttelse. På sidekollisjon fikk KONA maksimum poeng og bilen gir god whiplash-beskyttelse for både fører og passasjer.

– Vi er naturligvis glade for at Hyundai KONA gjør det så godt i sikkerhetstesten til Euro NCAP, men vi er heller ikke overrasket. Hyundai har et enormt fokus på både aktiv og passiv sikkerhet, sier produktsjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

Hyundai KONA leveres som standard med svært avansert sikkerhetsutstyr som automatisk nødbremse med fotgjengergjenkjenning. Dette er veldig viktig utstyr som både begrenser og i mange tilfeller avverger alvorlige ulykker. I tillegg er aktiv filskifteassistent og tretthetsvarsling blant de avanserte systemene som leveres som standard. Blindsonevarsler, ryggeradar og en rekke andre systemer står også på utstyrslisten

Hyundais nye kompakt-SUV har fått enorm interesse, og over 12 000 nordmenn har fått sitt kønummer for elbilen som kommer neste år. Men allerede nå er imidlertid KONA med bensinmotor tilgjengelig.

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Automatisk nødbremsassistent med fotgjengergjenkjenning

Den automatiske nødbremsassistenten overvåker trafikken foran bilen ved hjelp av frontkameraet og radarsensoren. Den varsler visuelt og med lyd hvis den registrerer at det er fare for kollisjon med et kjøretøy eller en fotgjenger. Ved behov bremser den ­automatisk bilen eller stanser den helt. 

Filskifteassistent

Filskifteassistent

Filskifteassistenten (standard) overvåker veimerkingen ved hjelp av frontkameraet. Hvis bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet, varsler den deg, og griper inn og korrigerer styringen ved behov for å holde bilen i kjørefeltet.

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Blindsonevarsler med filskiftevarsling

Systemet bruker to radarsensorer i støtfangeren bak og varsler deg om kjøretøyer i blindsonen. Hvis du setter på blinklyset i en slik situasjon, vil filassistenten varsle deg med et lydsignal.

Full LED lykter

Full LED lykter

Når du kjører i mørket registrerer fjernlysassistenten møtende kjøretøyer og kjøretøyer i samme kjørefelt som bilen, og endrer automatisk til nærlys ved behov. Det statiske kurvelyset lyser opp området foran bilen i retningen du svinger. Det gir bedre sikt i mørket.

Varsling om kryssende trafikk bak

Varsling om kryssende trafikk bak

Funksjonen for varsling om kryssende trafikk ved rygging reduserer faren for kollisjoner når du rygger på uoversiktlige steder. Den bruker to radarsensorer bak og varsler deg om kryssende trafikk som nærmer seg bak bilen.

Tretthetsvarsling

Tretthetsvarsling

Dette standardutstyret øker sikkerheten ved å kontinuerlig overvåke og analysere kjøremønstret. Når tretthetsvarslingen registrerer tegn på tretthet eller dårlig konsentrasjon, varsler den føreren med et lydsignal og en oppfordring om å ta en pause.

Relaterte artikler
Elbil

Hyundai avduker elbilkonsept

Hyundai Motor Company avduker i dag den elektriske konseptbilen 45 under den internasjonale bilmessen (IAA) i Frankfurt.

Elbil

Dette er elbilen med best lys

Årets mest fargerike, men også en av de mørkeste årstidene har lagt seg over landet vårt. God sikt er derfor en av de aller viktigste elementene å ta hensyn til når man skal ut å kjøre.

Bilnytt

Designpris til Tucson

Hyundais nye Tucson har vunnet iF-design award og kommet på listen over mest foretrukne bil fra amerikanske AAA.

Back to top