Gå til innhold

Eventyrer satt hydrogenelektrisk rekkevidderekord med Hyundai

Den franske aeronauten, ballongføreren og Solar Impulse Foundation-presidenten Bertrand Piccard satte denne uken verdensrekord i en Hyundai NEXO.

  • Publisert: 28.11.19

Kjørte 778 kilometer på tvers av Frankrike på en tank med hydrogen

Franskmannen Bertrand Piccard er president i Solar Impulse Foundation, ballongfører, eventyrer og aeronaut, men denne uken viet han til Hyundais revolusjonerende hydrogenelektriske NEXO. I et ambisiøst prosjekt satte Piccard verdensrekord etter å ha kjørt 778 kilometer på tvers av Frankrike på en tank med hydrogen. Vel fremme hadde Piccards Hyundai NEXO fortsatt 49 kilometer rekkevidde igjen på tanken.

Mandag 25. november forlot Piccard FaHyences hydrogenfyllestasjon i Sarreguemines. Startpunktet ble valgt som følge av Grand Est-regionens sterke forpliktelse til ansvarlig og fremtidsrettet mobilitet. Dagen etter svingte Piccard bilen inn på Musée de l'Air et de l'Espace i Le Bourget, 778 kilometer unna. Aldri før har en hydrogenelektrisk produksjonsbil kjørt så mange kilometer på en tank.

Piccard er ikke ukjent med store utfordringer, og var først i verden til å reise jorden rundt med luftballong i ballongen Breitling Explorer. Siden ble han førstemann rundt jordkloden i et solkraftdrevet fly da han fløy kloden rundt i flyet Solar Impulse.

Annerledes denne gangen var at Piccard fikk muligheten til å ta med passasjerer på rekordturen. Det ga Piccard og passasjerene et unikt innblikk i en ny generasjon bilteknologi, og de fikk diskutert viktige temaer som klima og miljøvern, så vel som tanker rundt bærekraftig utvikling og mobilitet.

 

Passasjerene Piccard hadde med underveis på kjøreturen var:

  • Jean Rottner, President i Grand Est-regionen
  • Storhertug Henri av Luxembourg
  • Michel Delpon, representant fra Dordogne og president for hydrogenutviklingsgruppen i den franske nasjonalforsamlingen
  • Benoît Potier, CEO i Air Liquide
  • Bruno Le Maire, Frankrikes finansminister
  • Elisabeth Borne, Frankrikes minister for økologi og solidaritet
  • H.H. Prins Albert II av Monaco

 

At Piccard avsluttet reisen på på Musée de l'Air et de l'Espace i Le Bourget var en anerkjennelse av hans bidrag til luftfarten. Sammen med sjefen for Hyundai Motor France, Lionel French-Keogh, kunne Piccard uttale følgende som ny verdensrekordholder.

- Med dette eventyret har vi bevist at vi med moderne og rene teknologier ikke lenger trenger eksperimentelle prototyper for å oppnå nye rekorder. Vanlige mennesker kan nå gjøre det samme med et ordinært nullutslippskjøretøy, sa Piccard etter å ha fullført rekordturen.

- En ny ære for bilens ytelser har startet, og det til nytte for klimaet.

French-Keogh i Hyundai la til:

- Mens noen tviler over relevansen hydrogen har for morgendagens biler, har vi i Hyundai trodd på dette siden vi startet utviklingen av denne teknologien i 1998. Takket være denne rekorden satt av Bertrand Piccard mener vi at all tvil er fordrevet. I tillegg til å være en relevant stemme for hele verden, er Bertrand en karismatisk person som bedre enn noen vet hvordan man øker kjennskapen rundt klimaspørsmål. Vi deler hans overbevisning om at det er mulig å endre vårt forbruk på en bærekraftig måte, og at hydrogen er et av svarene på utfordringene. I våre øyne er respekten for klimaet en vektor for vekst og ikke et hinder for innovasjon.

Forberedt på fremtiden

Hyundai var verdens første til å serieprodusere hydrogenelektriske biler, og selskapet jobber aktivt med fremtidens nullutslippsmobilitet. Ved å unngå en dogmatisk posisjon på de alternative energibærerne har Hyundai allerede den bredeste porteføljen av elektrifiserte drivlinjer i markedet.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Rød Kona Electric parkert med nydelig regnbue på himmelen. Foto. Elbil

KONA Electric utnevnt til beste elbil av TopGear

Hyundai Kona Electric er en av markedets mest populære elbiler, og mye av det skylles samspillet mellom høyt utstyrsnivå, design, rekkevidde og en fornuftig pris. Helt siden bilen ble lansert våren 2018 har den holdt på plassen som en av de virkelige rekkeviddevinnerne i markedet, og er en av elbilene som yter best på norsk vinterføre. Nylig ble Kona Electric anerkjent som den beste elbilen til salgs blant kompakte familiebiler i tidenes første utgave av TopGear Electric Awards.

Bilnytt

Våre norske kunder har aldri vært mer fornøyde

Vi har i løpet av første halvår i 2019 kapret sjetteplassen på salgsstatistikken i Norge, med en markedsandel på over fem prosent. Veksten skyldes i stor grad en meget konkurransedyktig produktportefølje, med en rekke elektriske og elektrifiserte modeller.

Back to top