Gå til innhold

Elektrisk racing med Hyundai

Under Frankfurt Motor Show i september 2019 viste Hyundai frem sin første elektriske racingbil noensinne. Hyundai Veloster N ETCR er bygget for banekjøring, og er spesifikt designet for å delta i den helt nye ETCR-kategorien som begynner i 2020. ETCR står for Electric Touring Car Racing, og er en helt egen gren innenfor TCR (Touring Car Racing).

  • Publisert: 12.10.19

Veloster N ETCR er helelektrisk, med bakhjulsdrift og en midtmontert motor. Bilen drar fordeler av Hyundais erfaring fra TCR, og bygges side om side med i20 R5, i30 N TCR og Veloster N TCR ved Hyundai Motorsports hovedkvarter i Alzenau, Tyskland.

Designfasen under utviklingen av Veloster N ETCR startet i november 2018, og godt under et år senere ble de første testene kjørt i august 2019. Bilen leder an i en spennende ny æra for Hyundai Motorsport.

Som et speil av utviklingen mot hybride og elektriske drivlinjer i bilbransjen generelt, har også motorsport beveget seg inn på nye territorier de siste årene. Dette har skjedd gjennom introduksjonen av både elektriske og hybride motorsportserier, og gjennom stadig strengere utslippsregler. Hyundai Motorsport går dermed inn i et nytt og spennende kapittel som vil vise selskapets evner innen high-performance, kombinert med en sterk dedikasjon til nye drivlinjer og en urokkelig lidenskap for motorsport.

Hyundai er allerede en av de ledende aktørene på elektrisk mobilitet, og er den eneste bilprodusenten med alle typer elektrifisering. I Norge har merket tatt en meget sterk posisjon, mye takket være de populære elbilene KONA electric og IONIQ electric.

Tekniske data

Dimensjoner
– Lengde: 4600 mm
– Bredde: 1970 mm
– Akselavstand: 2700 mm
– Vekt: 1700 kg

Motor
– 4 elmotorer, to per bakhjul
– Batterisystem
– 800 Volt, 65 kWt

 

Video fra den første testkjøringen av Hyundai Veloster N ETCR på Hungaroring

Relaterte artikler
Motorsport

Hyundai Motorsport jakter seier i Rally Sverige

Som runde to av fjorten i sesongen, reiser Andreas Mikkelsen og teamet hans denne uken til Torsby for å konkurrere om den gjeve seieren i Rally Sverige. Med sin Hyundai i20 Coupe WRC skal Mikkelsen vise hva han er god for på det glatte føret.

Back to top