Gå til innhold

Elektrisk racing med Hyundai

Under Frankfurt Motor Show i september 2019 viste Hyundai frem sin første elektriske racingbil noensinne. Hyundai Veloster N ETCR er bygget for banekjøring, og er spesifikt designet for å delta i den helt nye ETCR-kategorien som begynner i 2020. ETCR står for Electric Touring Car Racing, og er en helt egen gren innenfor TCR (Touring Car Racing).

  • Publisert: 12.10.19

Veloster N ETCR er helelektrisk, med bakhjulsdrift og en midtmontert motor. Bilen drar fordeler av Hyundais erfaring fra TCR, og bygges side om side med i20 R5, i30 N TCR og Veloster N TCR ved Hyundai Motorsports hovedkvarter i Alzenau, Tyskland.

Designfasen under utviklingen av Veloster N ETCR startet i november 2018, og godt under et år senere ble de første testene kjørt i august 2019. Bilen leder an i en spennende ny æra for Hyundai Motorsport.

Som et speil av utviklingen mot hybride og elektriske drivlinjer i bilbransjen generelt, har også motorsport beveget seg inn på nye territorier de siste årene. Dette har skjedd gjennom introduksjonen av både elektriske og hybride motorsportserier, og gjennom stadig strengere utslippsregler. Hyundai Motorsport går dermed inn i et nytt og spennende kapittel som vil vise selskapets evner innen high-performance, kombinert med en sterk dedikasjon til nye drivlinjer og en urokkelig lidenskap for motorsport.

Hyundai er allerede en av de ledende aktørene på elektrisk mobilitet, og er den eneste bilprodusenten med alle typer elektrifisering. I Norge har merket tatt en meget sterk posisjon, mye takket være de populære elbilene KONA electric og IONIQ electric.

Tekniske data

Dimensjoner
– Lengde: 4600 mm
– Bredde: 1970 mm
– Akselavstand: 2700 mm
– Vekt: 1700 kg

Motor
– 4 elmotorer, to per bakhjul
– Batterisystem
– 800 Volt, 65 kWt

 

Video fra den første testkjøringen av Hyundai Veloster N ETCR på Hungaroring

Relaterte artikler
Eugen i sin Alfa Romeo klar for vinterføre Motorsport

Fartskongen på 1930-tallet

Eugen Bjørnstad var den første som satte Norge på motorsportkartet . Han var eventyreren, kremmeren og livsnyteren som ble en av Norges største kjendiser i sin tid.

Motorsport

To på pallen og seier i Rally Sverige

Hyundai har hatt en kjempehelg i de svenske og norske skogene. Ikke bare stakk belgieren Thierry Neuville av med førsteplassen, men nykommeren på laget, nordmannen Andreas Mikkelsen sikret en tredjeplass i sitt femte løp for laget. Som om ikke det var nok kom Hyundais tredje sjåfør Hayden Paddon (NZ) på en høyst respektabel femteplass.

Motorsport

Espen Ruud (23) reiser jorda rundt i motorsportens toppdivisjon

Espen Ruud (23) fra Geilo er bilmekaniker på et av verdens beste rallyteam. Til tross for sin unge alder har han møysommelig klatret til topps i et beinhardt miljø. Det er nemlig mange som ønsker å være mekaniker for de beste racingsjåførene i verden.

Back to top