Gå til innhold

Elbilsmilet

Er du en av de mange som tenker på å bytte ut den gamle fossilbilen med en ny elbil, men lurer på hvordan det egentlig er? Her er et lite innblikk i en typisk dag for en som akkurat har kjøpt en elbil fra Hyundai.

  • Publisert: 17.01.20

En litt bedre morgen

Klokken er alt for tidlig, og det er på tide å stå opp. Mens morgenkaffen gurgler seg gjennom trakteren, åpner du Bluelink-appen og sier fra til bilen din at du vil at kupeen skal være varm når du setter deg inn, og at vinduene skal være isfrie. Sekunder senere svarer den OK, og du kan fortsette morgenstellet med litt bedre tid og en behagelig bil i vente. Du tenker at du burde programmere den til å gjøre dette hver morgen, men du har ikke helt kommet i gang ennå, siden du fikk bilen bare for et par dager siden.

Elbilsmilet

Uansett. Du låser opp bilen med mobilen, setter deg inn i et lunt sete og plotter inn reiseruten på skjermen, som forteller deg hvilken rute som er best, basert på oppdatert trafikkinformasjon. Uten en lyd glir bilen ut i trafikken, og du kjenner at fraværet av motorlyd fortsatt er litt uvant, men veldig behagelig. Som når en summing i huset plutselig stopper eller en kran slutter å dryppe. Du nyter hvordan teknologien som gjør deg til en bedre sjåfør, hele tiden jobber for at du skal ha det bra, og du kjenner at du smiler. Elbilsmilet, kalte naboen det. Det er det smilet alle som er ferske med elbil, har. Trafikken er ikke så verst, og med automatisk avstandsholder er du avslappet og klar for dagen når du kommer frem.

På kontoret får du beskjed fra bilen om at du har glemt å låse den (ikke første gang det har skjedd, for å si det slik), men det er null stress. Du åpner appen, låser bilen og tar samtidig en kikk på status. Batteriet har godt med strøm, alle dører er lukket, og ingen vifter står på. Alt i orden. Må bare huske å si fra at bilen skal være varm til du skal hjem.

Kveldsskiftet

Etter jobb begynner «kveldsskiftet». To stykker skal kjøres til og fra trening (selvfølgelig på forskjellige steder), og i mellomtiden må du kjøpe hundemat i dyrebutikken på shoppingsenteret som ligger utenfor byen, siden det er der de har den eneste maten den bortskjemte bikkja liker. Og så må du huske å stikke innom en matbutikk siden dere er tomme for pastaen som trengs til middag. Puh!

Vel hjemme etter en pingpong-aktig ettermiddag som strakk seg utover kvelden, er det tid for spagetti bolognese. Alle ler da du forteller at du glemte hvor du hadde satt bilen på shoppingsenteret. At du sto der med en tikilos sekk med hundemat og en full matpose, siden det viste seg at det var umulig å gå inn i en matbutikk og bare kjøpe pasta. Var det felt A eller C? Kunne det ha vært felt D? Men så kom du til å tenke på at det bare var å åpne appen og spørre bilen hvor den var. Så blinket den med lysene og tutet med hornet. Ungenes anerkjennende reaksjon (fett!) gjør deg underlig stolt på bilens vegne, og du kikker ned på mobilen for å sjekke at den har det bra.

Mellom to episoder kostymedrama på Netflix forteller mannen din deg at han vil ta med den nye elbilen på guttetur til hytta, men at han har litt rekkeviddeangst. Du sier at den rekkeviddeangsten hans kan ta seg en bolle, og en rask sjekk viser at det er godt med ladestasjoner oppover dalføret de skal. «Det er jo ikke noe annerledes enn med den fossilbilen din. Dere har jo alltid pleid å stoppe omtrent halvveis for pølser og beinstrekk», sier du og peker på kartet.

En lang dag går mot natt, og før du seiler inn i drømmeland sjekker du at bilen lader, og at alle dører er låst, sånn for sikkerhets skyld. Du kommer på at du burde programmere appen slik at bilen alltid er oppvarmet til ti på halv åtte og kun lader når strømmen er rimelig i såkalte «off peak»-perioder. Null problem, svarer bilen (som du nå seriøst begynner lure på om bør ha et navn), og du stiller klokken til å vekke deg ti minutter senere enn vanlig.

Dette var et lite innblikk i hvordan en dag med en ny elbil kan arte seg. Er du fortsatt nysgjerrig, er det bare å ta kontakt for en prøvetur. Det verste som kan skje, er jo at du opplever elbilsmilet.

Om du er klar for å teste en elbil, ta gjerne kontakt med oss.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

Relaterte artikler
Elbil

Dette koster helt nye Hyundai KONA electric

Vi i Hyundai Motor Norway har opplevd tidenes interesse for en ny bilmodell med helt nye KONA electric. Allerede i mars måtte interessentlisten stenges etter å ha passert 20 000 personer. Nå er prisene klare, og de blir svært konkurransedyktige.

Elbil

Hyundai tester elbil og hydrogenbil i vintertemperatur

Vinteren er snart over for denne gang, men vi som bor i Norge vet at det kommer nye vintre. Vi testet nylig vår nyeste elbil og hydrogenbil i ekstrem vinterkulde. Testen viser at begge modellene takler temperaturer helt ned til -35 °C ved hjelp av smarte funksjoner for blant annet motorstart og varmestyring.

Back to top