Gå til innhold

Elbilsmilet

Er du en av de mange som tenker på å bytte ut den gamle fossilbilen med en ny elbil, men lurer på hvordan det egentlig er? Her er et lite innblikk i en typisk dag for en som akkurat har kjøpt en elbil fra Hyundai.

  • Publisert: 25.06.20

EN LITT BEDRE MORGEN

Klokken er alt for tidlig, og det er på tide å stå opp. Mens morgenkaffen gurgler seg gjennom trakteren, åpner du Bluelink-appen og sier fra til bilen din at du vil at kupeen skal være varm når du setter deg inn, og at vinduene skal være isfrie. Sekunder senere svarer den OK, og du kan fortsette morgenstellet med litt bedre tid og en behagelig bil i vente. Du tenker at du burde programmere den til å gjøre dette hver morgen, men du har ikke helt kommet i gang ennå, siden du fikk bilen bare for et par dager siden.

 

ELBILSMILET

Uansett. Du låser opp bilen med mobilen, setter deg inn i et lunt sete og plotter inn reiseruten på skjermen, som forteller deg hvilken rute som er best, basert på oppdatert trafikkinformasjon. Uten en lyd glir bilen ut i trafikken, og du kjenner at fraværet av motorlyd fortsatt er litt uvant, men veldig behagelig. Som når en summing i huset plutselig stopper eller en kran slutter å dryppe. Du nyter hvordan teknologien som gjør deg til en bedre sjåfør, hele tiden jobber for at du skal ha det bra, og du kjenner at du smiler. Elbilsmilet, kalte naboen det. Det er det smilet alle som er ferske med elbil, har. Trafikken er ikke så verst, og med automatisk avstandsholder er du avslappet og klar for dagen når du kommer frem.

På kontoret får du beskjed fra bilen om at du har glemt å låse den (ikke første gang det har skjedd, for å si det slik), men det er null stress. Du åpner appen, låser bilen og tar samtidig en kikk på status. Batteriet har godt med strøm, alle dører er lukket, og ingen vifter står på. Alt i orden. Må bare huske å si fra at bilen skal være varm til du skal hjem.

 

Dashbord-IONIQ.png

 

KVELDSSKIFTET

Etter jobb begynner «kveldsskiftet». Du må kjøpe hundemat i dyrebutikken på shoppingsenteret som ligger utenfor byen, siden det er der de har den eneste maten den bortskjemte bikkja liker. Og så må du huske å stikke innom en matbutikk siden dere er tomme for pastaen som trengs til middag. Puh!

Vel hjemme etter en pingpong-aktig ettermiddag som strakk seg utover kvelden, er det tid for spagetti bolognese. Mannen din ler da du forteller at du glemte hvor du hadde satt bilen på shoppingsenteret. At du sto der med en tikilos sekk med hundemat og en full matpose, siden det viste seg at det var umulig å gå inn i en matbutikk og bare kjøpe pasta. Var det felt A eller C? Kunne det ha vært felt D? Men så kom du til å tenke på at det bare var å åpne appen og spørre bilen hvor den var. Så blinket den med lysene og tutet med hornet. Deilig.

LANGTUREN

Mellom to episoder kostymedrama på Netflix forteller mannen din deg at han til helgen vil ta med den nye elbilen på familietur til dyreparken i Kristiansand, men at han har litt rekkeviddeangst. Du sier at den rekkeviddeangsten hans kan ta seg en bolle, og en rask sjekk viser at det er godt med ladestasjoner ned mot Sørlandet. «Det er jo ikke noe annerledes enn med den fossilbilen din. Vi har jo alltid pleid å stoppe omtrent halvveis for pølser og beinstrekk», sier du og peker på kartet.

En lang dag går mot natt, og før du går til sengs sjekker du at bilen lader, og at alle dører er låst, sånn for sikkerhets skyld. Du kommer på at du burde programmere appen slik at bilen alltid er oppvarmet til ti på halv åtte og kun lader når strømmen er rimelig i såkalte «off peak»-perioder. Null problem, svarer bilen (som du nå seriøst begynner lure på om bør ha et navn), og du stiller klokken til å vekke deg ti minutter senere enn vanlig. Før du seiler inn i drømmeland sjekker du ruten til helgens langtur til dyreparken med den nye elbilen. «Det blir deilig å kjøre uten å tenke på strømmen», tenker du med et smil om munnen.

 

Elbilsmilet-mor-og-sønn.png

 

Dette var et lite innblikk i hvordan en dag med en ny elbil kan arte seg. Er du fortsatt nysgjerrig, er det bare å ta kontakt for en prøvetur. Det verste som kan skje, er jo at du opplever elbilsmilet.

KONA-EV-3-4.png

KONA Electric

Kompakt SUV med 484 km rekkevidde, mye utstyr, rask hjemmelading, og kort leveringstid.

 

 

 

Se våre
populære elbiler
her

IONIQ Electric

Romslig, praktisk og sikker familiebil som gir god rekkevidde til en fornuftig pris.

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Relaterte artikler
Glad familie ved en sort IONIQ Electric. Foto. Elbil

Bli med på langtur til Dyreparken

Fungerer det å kjøre over 30 mil i en Hyundai IONIQ Electric på en fredag ettermiddag - med en Kaptein Sabeltann-entusiast på to og et halvt år i baksetet? Vi dro på langtur med familien Kirkebøen tidligere i sommer.

Rød IONIQ Electric i vakkert landskap. Foto. Elbil

Tester: Derfor er IONIQ Electric et godt kjøp

Synes du det er vanskelig å velge elbilen som passer akkurat dine behov? I denne artikkelen har vi listet opp flere grunner til hvorfor du burde velge IONIQ Electric. Den oppgraderte modellen har fått gode kritikker i flere ulike elbil-tester.

Back to top