Gå til innhold

Dette er elbilen med best lys

Årets mest fargerike, men også en av de mørkeste årstidene har lagt seg over landet vårt. God sikt er derfor en av de aller viktigste elementene å ta hensyn til når man skal ut å kjøre.

  • Publisert: 21.10.19

Test av billykter er en del av en større vinter-test Dagbladet, DinSide og Autofil gjennomfører i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa. De har funnet ut at hvordan lyktene ser ut og om de har halogen eller LED, sier lite om hvor godt lys de faktisk gir. Derfor har de testet bilene med de lyktene som er mest vanlige. Testen tar for seg 15 bensin- og dieselbiler og seks elbiler i Tekniikan Maillmaas lys-laboratorium for å finne ut hvilke modeller som har de beste lyktene, og hvilke som burde forbedres. Helt i teten finner du blant annet vår KONA electric.

Kraftig nærlys og god spredning til sidene er de to fokusområdene som det har blitt lagt mest vekt på. Dette på grunn av at det er på denne avstanden du har kortest reaksjonstid dersom noe skulle dukke opp i kjørebanen. Det vil ikke si at langt og bredt fjernlys ikke er viktig. Disse lysene kommer godt med til å oppdage hindringer lengre frem på veien.

 

Hyundai på topp blant elbilene

Blant de seks elbilene, alle med LED-lys, som det ble testet var det vår KONA electric som endte opp med delt topplassering blant elbilene i undersøkelsen, sammen med Kia Soul. De to bilene hadde den beste kombinasjonen av nær- og fjernlys. Andre elbiler som også ble vurdert er Kia e-Niro, BMW i3, Jaguar i-Pace, Tesla Model S og Nissan Leaf.

 

Øyvind Knudsen - Product, Marketing & Communication
Det er veldig hyggelig å se at Hyundais kontinuerlige fokus på teknologi for økt sikkerhet bærer frukter. En bekreftelse som dette er viktig for oss, i et marked med både godt etablerte og ny elbilmerker. Øyvind Knudsen - Product, Marketing & Communication

I tillegg til viktigheten av gode lykter på bilen er en ren frontrute alfa omega når mørket melder sin ankomst. Tidligere i høst var vi i Hyundai først i verden til å lansere spylervæske på pappkartong, et tiltak for å minske plastavfall. Det er nemlig det lille ekstra i hverdagen som kan utgjøre den store forskjellen, både når det kommer til sikkerhet på veien og for miljøet.

Les hele saken om lys-testen her.

Vil du vite mer om KONA electric?

Finn din nærmeste forhandler

Ønsker du å prøvekjøre?

Ønsker du et pristilbud?

Vil du bli kontaktet?

 

Relaterte artikler
Bilnytt

Bilprodusent valgte Oslo for internasjonalt fotoopptak

En ny elektrisk bil skal vises frem for Europas bilpublikum - med Oslo som bakgrunn. Norske byer har en unik høy andel av elektriske biler og Oslo kan kanskje regnes som verdens elbil-hovedstad. Ingen tvil om at byen byr på et autentisk miljø for å fotografere en ny elektrisk bil.

Bilnytt

Flyvende kjøretøy og partnerskap med Uber

Uber og Hyundai Motor Company har inngått et partnerskap for å utvikle Uber Air Taxis. Dette er et fremtidig delingsnettverk for flyvende urbane kjøretøyer. Tirsdag ble en helt ny fullskalamodell av et flyvende konsept avduket under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Elbil

Hyundai med elektrisk racingbil

Hyundai Motorsport arbeider nå med sin første elektriske racingbil. Prosjektet er starten på en ny motorsport-æra for selskapet.

Back to top