Gå til innhold

Det føles bra å gi noe til miljøet

Vi har lenge fulgt friidrettstalentet Karsten Warholm og hans trener Leif Olav Alnes. Nylig skiftet de ut sine modeller fra Hyundai med fossilt drivstoff, med topp moderne Hyundai KONA electric og Hyundai IONIQ electric. Begge opplever at overgangen fra fossilt brennstoff til elbil har vært helt problemfritt.

  • Publisert: 11.12.18

I en travel hverdag er friidrettstalentet Karsten Warholm (22) helt avhengig av å komme seg raskt mellom trening og andre gjøremål. Med bil har hverdagen blitt enklere og mer praktisk. 

Karsten og trener Leif Olav Alnes har valgt to av de beste elbilene på markedet. Med Hyundai IONIQ electric og KONA electric kommer de seg fra sted til sted enkelt og miljøvennlig. 

 

Karsten Warholm
I løpet av dagen forflytter jeg meg mellom flere plasser, og det er veldig greit å ha bil. Elbil er utrolig praktisk og greit. Jeg trodde rekkevidde skulle bli en utfordring, men det har jeg ikke opplevd. Som sunnmøring synes jeg at det er ekstra kjekt at den er så prisgunstig. Karsten Warholm

Imponerende rekkevidde

Som den første helelektriske kompakt-SUV-en i Europa, har KONA electric markert seg som en banebrytende nykommer med imponerende rekkevidde. Du kan lade fleksibelt enten hjemme eller på hurtiglader, og den totale rekkevidden er hele 482 km. Karsten følte med dette at overgangen fra fossilbil til elektrisk har vært overraskende lett. Med mange småturer hver dag, kommer Karsten seg knirkefritt frem dit han måtte trenge. Bilen kan hurtiglades på bare 54 minutter. 

«Lading er ikke noe stress. Jeg lader hjemme i garasjen eller på gata i byen om det trengs.» 

Elbil er fremtiden

«Jeg mener at jeg ikke kan redde verden alene, men sammen med andre som også kjører elbil kan vi utgjøre en betydelig forskjell», sier Karsten. 

Trener, Leif Olav, er enig og forteller at han er glad for at Karsten har «prakket» på ham å bytte til elbil. Hyundai utfordrer markedet med sitt miljøfokus, og er et selskap som ikke gir seg. Det kjenner han seg igjen i. 

 

Leif Olav Alnes
Vi har humoristiske vendinger uttalt at vi aldri gir oss, og ikke engang da. Det sier vel det meste Leif Olav Alnes

Karsten fortsetter; «Selv om en friidrettsutøver og en bilprodusent gjør helt forskjellige ting, har vi begge et stort fokus på å utøve verdier i samfunnet». 

Sammen med Hyundai får Karsten og Leif mulighet til å være effektive i sin hverdag. Da oppnår de målene de har satt seg, samtidig som de tar vare på miljøet. 

Relaterte artikler
Elbil

Mange er redd for lydløse biler

Én av tre nordmenn er redd for å bli påkjørt av en lydløs bil. Fire av ti mener at de lydsvake elbilene er trafikkfarlige, ifølge undersøkelse.

Bilnytt

KONA electric og Tesla Model S på delt førsteplass

Dagbladet har testet seks elbiler, blant annet vår KONA electric, i en utfordrende vintertest. Med fokus på rekkevidde, varme i kupé, lys, bremser, kjøreegenskaper og framkommelighet kan vi nå juble over de gode resultatene fra testen.

Elbil

Derfor bør du investere i ladestasjon hjemme

Setter du opp en ladestasjon hjemme fremfor å lade via vanlig stikkontakt får du både en raskere og mer sikker ladingsprosess. Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge, forteller deg det du må vite om hjemmelading.

Back to top