Gå til innhold

Bilprodusent valgte Oslo for internasjonalt fotoopptak

En ny elektrisk bil skal vises frem for Europas bilpublikum - med Oslo som bakgrunn. Norske byer har en unik høy andel av elektriske biler og Oslo kan kanskje regnes som verdens elbil-hovedstad. Ingen tvil om at byen byr på et autentisk miljø for å fotografere en ny elektrisk bil.

  • Publisert: 14.06.17

Thomas Krull fra Hyundai i Europa har med seg fotograf Uli Heckmann og et mannskap på fire personer til Oslo for å fotografere den nye elbilen IONIQ denne uken. Og de får hjelp av et titall norske assistenter som tar seg av alle detaljer som skal til i et slikt omfattende fotoopptak.

Utnytter hele byen

Krull mener noe av det beste med Oslo er den store variasjonen i miljø og bakgrunn. Noe som forenklet jobben med å finne de 12 opptaksstedene som inkluderer alt fra nye barcode til etablerte Holmenkollen og sjarmerende Mathallen Vulkan, både på dag- og kveldstid. - Her finnes en god miks av nye og gamle bygninger som gir oss det miljøet vi ønsker for denne jobben. Det er kort vei fra moderne by til landlige omgivelser og kjente turistattraksjoner, sier han.

 

 

 

Norsk produksjon

Selv om fotografen og hans team kommer fra Tyskland, er det nordmenn som tar seg av den øvrige produksjonen, inkludert utplukking av statister, sminke, garderobe osv. Rett og slett alt som skal til for en slik omfattende fotoproduksjon. Og alt tas hånd om av norske Encore film som stiller med ca 10 personer. I tillegg kommer norske statister som skaper atmosfære i bildene av den nye elektriske bilen. - Vår største utfordring er stabilt vær, sier Krull. Til tross for noen regnbyger kan han berolige med at det ser ut som de kommer i mål innenfor tidsplanen. Da er det bare å glede seg til annonser og brosjyrer kommer til høsten. 

 

Elbil-markedet i Norge   Broom om elektriske biler   Wikipedia om elbil

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundais elektriske sparkesykkel lades fra bilen

Hyundai har utviklet prototypen for en ny elektrisk sparkesykkel som kan integreres i fremtidige biler fra Hyundai Motor Group. Hensikten er såkalt «last mile»-mobilitet, og sparkesykkelen er kompakt og sammenleggbar.

Elbil

Dette er elbilen med best lys

Årets mest fargerike, men også en av de mørkeste årstidene har lagt seg over landet vårt. God sikt er derfor en av de aller viktigste elementene å ta hensyn til når man skal ut å kjøre.

Bilnytt

Yngre, kulere og raskere

Den teknologiske utviklingen i bilbransjen går voldsomt fort, og å ha de riktige drivlinjene og det riktige utstyret er viktigere enn noen gang.

Back to top