Gå til innhold

Bilprodusent valgte Oslo for internasjonalt fotoopptak

En ny elektrisk bil skal vises frem for Europas bilpublikum - med Oslo som bakgrunn. Norske byer har en unik høy andel av elektriske biler og Oslo kan kanskje regnes som verdens elbil-hovedstad. Ingen tvil om at byen byr på et autentisk miljø for å fotografere en ny elektrisk bil.

  • Publisert: 14.06.17

Thomas Krull fra Hyundai i Europa har med seg fotograf Uli Heckmann og et mannskap på fire personer til Oslo for å fotografere den nye elbilen IONIQ denne uken. Og de får hjelp av et titall norske assistenter som tar seg av alle detaljer som skal til i et slikt omfattende fotoopptak.

Utnytter hele byen

Krull mener noe av det beste med Oslo er den store variasjonen i miljø og bakgrunn. Noe som forenklet jobben med å finne de 12 opptaksstedene som inkluderer alt fra nye barcode til etablerte Holmenkollen og sjarmerende Mathallen Vulkan, både på dag- og kveldstid. - Her finnes en god miks av nye og gamle bygninger som gir oss det miljøet vi ønsker for denne jobben. Det er kort vei fra moderne by til landlige omgivelser og kjente turistattraksjoner, sier han.

 

 

 

Norsk produksjon

Selv om fotografen og hans team kommer fra Tyskland, er det nordmenn som tar seg av den øvrige produksjonen, inkludert utplukking av statister, sminke, garderobe osv. Rett og slett alt som skal til for en slik omfattende fotoproduksjon. Og alt tas hånd om av norske Encore film som stiller med ca 10 personer. I tillegg kommer norske statister som skaper atmosfære i bildene av den nye elektriske bilen. - Vår største utfordring er stabilt vær, sier Krull. Til tross for noen regnbyger kan han berolige med at det ser ut som de kommer i mål innenfor tidsplanen. Da er det bare å glede seg til annonser og brosjyrer kommer til høsten. 

 

Elbil-markedet i Norge   Broom om elektriske biler   Wikipedia om elbil

Relaterte artikler
Bilnytt

Elbilen IONIQ vinner prestisjefylt designpris

Hyundai IONIQ har mottatt den internasjonale utmerkelsen for god design, under navnet Red Dot Design Award. Juryen, bestående av 38 eksperter fra 25 land, mente Hyundai er helt i toppen på design og bruk av lettvekstmaterialer i den nye elbilen. De betegnet bilen som fremtidsrettet og noe utenom det vanlige.

Bilnytt

Avanserte sikkerhetssystemer gir topp resultat i sikkerhetstest

Nye bilmodeller må gjennom en sikkerhetstest utført av nøytrale Euro NCAP. Nå har Hyundais IONIQ, Årets Bil i Norge, blitt grundig gjennomgått og fått toppkarakter med fem stjerner. Spesielt innen sikring av voksne og barn, fotgjengere og sikkerhetsassistenter fikk bilen toppkarakter.

Back to top