Gå til innhold

Bilpleiekongen rengjøring navigasjonsskjerm

Her får du tipsene:

  • Publisert: 16.06.17

I de aller fleste moderne biler finnes det en god del delikate flater. Noen flater kalles pianolakk, som egentlig er en myk, glansfull overflate. Også er det navigasjonsskjermene som det fort blir veldig mye fingermerker på. Det ser ikke noe pent ut.

Men ved å vaske dette med vanlig mikrofiberklut så gjør man vondt verre. For det første så mattes det ned ved å vaske gjentatte ganger over, men du kan også skape små riper, både i skjermen, på pianolakken eller i instrumentpanelet. Så bruk en spesialklut som er laget for myke overflater.

En mikrofiberklut kan gjøre jobben, den er satt sammen på en helt spesiell måte som gjør at den er spesielt godt egnet for nettopp navigasjonsskjermer og pianolakk. Og når man bruker denne kluten trenger man kun rent vann til. Hell helt rent vann på en spruteflaske som forstøver godt. Det er viktig at du ikke har en som spruter mye vann, for du skal forstøve overflaten lett, bare såvidt det legger seg litt vanndråper på instrumentpanelet.

Så tar du kluten og tørker lett over, og da er fingermerkene borte med en gang. Denne kan du også fint bruke på glassrute hvis du har unger som klisser på innsiden av ruta. Bruk kun vann og denne kluten, og du får vekk fingermerkene med en gang.

Til å rengjøre pianolakk og naviskjerm trenger du:

  • Spesialklut laget for myke overflater (kan også være mikrofiber)
  • Spruteflaske med rent vann

Lykke til!

Bilpleiekongen viser deg hvordan

Relaterte artikler
Elbil

Se og bli sett med Hyundai KONA electric

Hyundai KONA electric var best i test blant elbiler når det gjaldt lys i en undersøkelse Dagbladet, Dinside og Autofil gjennomførte i samarbeid med det finske magasinet Tekniikan Maillmaa i oktober.

Tips og råd

Tre varianter av elbil, hva bør du velge?

Valg av elektrisk bil handler først og fremst om kjøre- og bruksmønster, sier markedsdirektør hos Hyundai, Christian Stenbo. Over 40 prosent av alle biler som selges i Norge har nå en form for elektrisk motor i seg, men modellene tilfredsstiller forskjellige behov. Derfor bør man se på sitt eget kjøremønster og være ærlig på hva slags type elbil man trenger, sier Stenbo.

Hyundai viser sine SUV-er; Santa Fe, Tucson og Kona. Tips og råd

5 grunner til hvorfor din neste bil burde være en SUV

Sport Utility Vehicles, også kjent som SUV, har både utseendet og tilbehøret til et røft terrengkjøretøy. I dag har derimot den mer moderne versjonen byttet beite og er nå å se i de mer urbane områdene og ikke bare på humpete landeveier. Hvorfor har SUV fått denne appellen i markedet?

Back to top