Gå til innhold

Bilpleiekongen best Polish

Hvilken polish gir det blankeste resultatet, og hvilken polish gir den glatteste overflaten?

  • Publisert: 16.06.17

Hemmeligheten ligger faktisk ikke i polishen eller om du skal polere for hånd eller med maskin. Skal du korrigere mye lakk, dvs at det enten er veldig oksidert eller mye riper, så anbefales å bruke maskin, men hvis du jukser med forarbeidet så blir det alikevel aldri bra.

Først må du vaske bilen din på vanlig måte, men etter at du har vasket bilen, må du fjerne oljeflekker o.l. Det er det du ser som svarte prikker på hvite biler. Selv etter grundig vask kan man ofte kjenne noen nupper i lakken. Hvis du ikke får fjernet disse mekaniske forurensningene, så blir heller ikke poleringen bra. Dette er rester etter bremsestøv som kommer når du bremser. «Flyvere» som det ofte kalles kommer fra bremseskiver og bremseklosser, eller annen typer forurensninger. Det kan være små steiner som har satt seg fra møtende biler, eller det kan være støv som rett og slett sitter inni lakken.

Dette må bort før du begynner å polere, hvis ikke får du aldri bilen din blank og glatt. Og måten man ofte fjerner dette på, det er enten ved hjelp av claybars - altså små kittklumper som du kanskje kjenner til, som strykes over lakken for å fjerne disse mekaniske forurensningene. Eller, du kan bruke en liten claysvamp sammen med vindusrens fra Sonax. Kombinasjonen av vindusrens og denne lille claysvampen får løst opp veldig bra litt hardtsittende insektsrester, kvae-rester og olje- og asfaltrester hvis det sitter igjen. Vindusrensen gir også veldig god smøring til claysvampen.

Først sprayer du på et lite område, og så litt inn i claysvampen. Jobb med små, korte bevegelse istedenfor lange så du kommer mer i dybden på lakken. Da du får bedre trukket opp forurensningene. Jobb gjerne på kryss og tvers, men avslutt alltid i samme retning som kjøreretningen på bilen. Så tar du en klut og tørker av umiddelbart. Fordi - når du jobber med claysvampen, så løser du opp og trekker ut nuppene. Men så blir det liggende noe av dette igjen i såpeblandingen på bilen. Får du ikke tørket dette bort, så vil allikevel problemet være der når du skal begynne å polere.Så sprayer du på neste område, og da overlapper du litt på innsiden av det forrige området slik at du er helt trygg på at du får jobba deg godt over hele bilen uten å ha igjen noen rester. På denne måten får du frem lakkfargen og glansen i lakken.

Polishen skal korrigerer lakken og lakkfeil. Fjerne urenhetene er det claying som tar seg av. Og ved å jobbe på denne måten med clay, så får du et mye bedre resultat, uansett om du hånd- eller maskinpolerer.

Claying kanskje er det viktigste steget når du skal polerer bilen din, for å oppnå den optimale glansen og glattheten i lakken.
Og det er ikke kun av estetiske grunner at du vil ha glatt lakk. En lakk som er glatt er mye lettere å holde ren, kontra en som har alle nuppene skitten kan henge seg i. Og dermed tar du mye bedre vare på bilen din, på en enklere måte.

Kjøp det du trenger hos din Hyundai forhandler, eller hos Bilpleiekongen.

Vi brukte: Liten Claysvamp, medium grov Sonax Vindusrens.

NB! Husk at bilen MÅ poleres/vokses etter denne behandlingen.

Bilpleiekongen viser deg hvordan

Relaterte artikler
Back to top