Gå til innhold

Automated Valet Parking System

Hyundai og Kia slapp tidligere i januar en video som viser et system for autonom trådløs lading og parkering av elbiler, kalt Automated Valet Parking System (AVPS). 

  • Publisert: 16.01.19
  • foto: Hyundai

Systemet vil gi bilkundene stor nytte i møte med overfylte parkeringsplasser og ladestasjoner for elbiler. AVPS er en autonom løsning, og tillater at fullt oppladede biler flytter seg bort fra ladestasjonen, for å gi plass til nestemann i køen. Ved hjelp av systemet vil bilen flytte seg selv til en ledig parkeringsplass. 

Med en smarttelefon kan man instruere bilen i at det er på tide å lade. Da vil bilen selv kjøre til nærmeste tilgjengelige ladestasjon, lade opp, og deretter kjøre til en passende parkeringsplass. Når sjåføren sender beskjed om det, vil bilen returnere dit han eller hun befinner seg. 

 

Smart kommunikasjon

Prosessen gjennomføres ved hjelp av kontinuerlig kommunikasjon mellom elbilen, pakeringsanlegget, ladesystemet og sjåføren. Parkeringsanlegget sender beskjed om ledige plasser og ladestasjoner, mens ladesystemet oppdaterer sjåføren med ladestatus i realtid. 

Hyundai og Kia vurderer mulighetene for å kommersialisere teknologien allerede i 2025, sammenfallende med lanseringen av nivå 4-autonome biler. Selskapene planlegger videre å lansere autonom kjøring i utvalgte "smart cities" fra 2021, med et mål om å lansere fullt autonome kjøretøyer innen 2030. 

Om Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company har vært representert på det norske markedet siden 1992, og er i dag en av verdens største bilprodusenter og verdens 35. mest verdifulle selskap (2017). 

Hyundais design skal bidra til at hver bil vi lager er unik. Designfilosofien er basert på inspirasjon fra naturen, og designspråket skal bidra til at du øyeblikkelig gjenkjenner en Hyundai. Gjennom design vil vi tilby våre kunder verdier som tilfredsstiller utover bare å kjøpe og eie et kjøretøy.

For Hyundai er det viktig med nærhet til markedet. Derfor har vi opprettet et europeisk utviklingssenter i Tyskland som står bak bilene som er laget for det europeiske markedet, blant annet i20 og i30. I tillegg har vi teknologiske forskningssentre i Korea, USA, Japan og India, og testbaner i Korea og USA. Teknologi er et vidt begrep, og spenner fra de mest avanserte elektroniske styreenheter til stålkvalitet i et bilkarosseri. Hyundai investerer tungt i teknologi på alle nivåer, også i produksjonsteknologi, en av hovedfaktorene som gjør det mulig å tilby biler med utstyr vi bare fant på dyrere biler for få år siden.

Relaterte artikler
Bilnytt

Hyundai henter NASA-topp for å gå inn i urban luftfart

Hyundai Motor Group går for første gang inn i luftfart når selskapet nå etablerer en helt egen divisjon for urban luftmobilitet. Denne typen mobilitet er ventet å vesentlig avlaste langsiktige trafikkproblemer som følge av ekstrem urbanisering.

Bilnytt

Hyundai viser vei

Hyundai lanserte nylig sin strategi for de neste fem årene, Veikart 2025. Dette er spennende og oppløftende lesning enten du ønsker deg flyvende biler eller bare vil ha en smart, miljøvennlig og innovativ bil med hjula på jorda.

Back to top