Gå til innhold

Åtte ting du må vite om helt nye KONA electric

Splitter nye KONA electric omtales som en bil som vil snu opp ned på elbilmarkedet. Her er åtte grunner til det.

  • Publisert: 22.06.18

Hyundai Motor presenterte nye KONA electric på årets bilutstilling i Genève. Denne miljøvennlige elbilen er en rommelig og praktisk SUV. Den nye modellen er et nytt skritt på veien mot Hyundais mål om å gjøre miljøvennlige biler attraktive og oppnåelige for alle. 

Hyundai Motor lanserer KONA electric som verdens første helelektriske kompakt-SUV. Unik, nyskapende og morsom er beskrivelser som er brukt om KONA electric. Den omtales også som en forsmak på hvordan bilkjøring kommer til å arte seg i fremtiden. 

Her er åtte ting du må vite om Hyundais nye miljøsatsing:

1. Den hadde verdens første digitale verdenspremiere

Da Hyundai KONA electric ble avduket, var presentasjonen nøye innsiktet mot journalister og digitale påvirkere. En premiere uten reisevei og med lavt CO2-avtrykk understreket det miljøvennlige budskapet. Den innovative og heldigitale presentasjonen gjorde mengder av data, fakta og informasjon tilgjengelig for en samlet nettverden med et museklikk. 

2. Den står løpet ut

KONA har et langtrekkende batteri med en imponerende og klasseledende rekkevidde på 449 km på én lading. Rekkevidden er beregnet etter den nye europeiske WLTP-standarden, som skal gi mer realistiske verdier enn andre tester har gjort hittil.

Nye KONA electric kan lades til 80 % på under en time. 

3. Den tar seg fort inn igjen

KONA electric kan lades med vekselstrøm (AC) på 9 timer og 35 minutter. Koblet til en hurtiglader med effekt på 100 kW kan batteripakken på 64 kWh lades til 80 % på under en time. Nærmere bestemt 54 minutter.

4. Den har en design som blir lagt merke til

Helt nye KONA electric har den samme særpregede, iøynefallende designen som standardmodellen av KONA. KONA electric har imidlertid sitt eget unike kjennemerke i den lukkede grillen, som gir fronten et rent og moderne uttrykk. De doble hovedlyktene leveres med full-LED, og aerodynamisk optimerte 17" aluminiumsfelger kompletterer de syv lakkfargene kundene kan velge mellom.

Helt nye KONA electric har en iøynefallende og særpreget design. 

5. Den forener to hyperaktuelle bransjetrender

SUV-ens ytelser, stil og egenskaper kombinert med miljøvennlig teknologi er hovedtrender i europeisk bilindustri. KONA electric er en stilig B-SUV med helelektrisk drivlinje som er helt i tråd med disse trendene. På det europeiske markedet er Hyundai Motor først ute med denne kombinasjonen.

6. Den er kompromissløs

Andreas-Christoph Hofmann, markedsførings- og produktsjef i Hyundai Motor Europe, har omtalt KONA electric som merkets mest kompromissløse bil. Hypermoderne, bærekraftig teknologi går hånd i hånd med moderne design og stil. Denne bilen er et rimelig og tilgjengelig alternativ for miljøbevisste bilkjøpere i Europa.

Andreas-Christoph Hofmann, Markedsførings- og produktsjef i Hyundai Motor Europe
Den er en ekte SUV som samtidig er miljøvennlig." Andreas-Christoph Hofmann, Markedsførings- og produktsjef i Hyundai Motor Europe

Mange har vært skeptiske til elbiler, men ytelsene, rekkevidden og SUV-preget til KONA electric feier all tvil til side. 

KONA electrics nye digitale instrumentdisplay på 7 tommer kan vise blant annet ladestatus og energiflyten mellom drivlinjekomponentene.

7. Den har toppmoderne teknologi og sikkerhetsutstyr

Det mangler heller ikke på teknikk, tilkoblingsmuligheter og aktive sikkerhetsfunksjoner. Det nye 7-tommers instrumentdisplayet kan vise blant annet ladestatus og energiflyten mellom drivlinjekomponentene. Et head-up display projiserer data i førerens synsfelt. Et 8-tommers navigasjonssystem med smart enhetssynkronisering via Apple CarPlay eller Android Auto, og KRELL Premium Sound lydanlegg leveres som ekstrautstyr.

KONA electric er utstyrt med halvautonome funksjoner som filholder. 

Alle de aktive sikkerhetsfunksjonene fra standardmodellen av KONA er med, i tillegg til utstyr som fartsgrensevarsling og filholder. Sistnevnte holder bilen midt i kjørefeltet. En ny radarbasert adaptiv cruise control regulerer automatisk akselerasjon og bremsing for å gjøre kjøreopplevelsen enda mer komfortabel. 

8. Den er bare siste skudd på stammen i Hyundais visjon for fremtidens miljøvennlige biler

Hyundai Motor har som mål å gjøre miljøvennlig teknologi tilgjengelig for alle. KONA electric er en av 30 nye modeller og modellversjoner som vil bli lansert i Europa innen 2021 med sikte på å posisjonere Hyundai som det ledende asiatiske bilmerket på kontinentet. 

Thomas A. Schmid, viseadministrerende direktør i Hyundai Motor Europe
Innen den tid vil 60 % av vårt europeiske modellutvalg kunne leveres med alternative drivlinjer. Vi tror fremtiden er elektrisk og brenselcellebasert." Thomas A. Schmid, viseadministrerende direktør i Hyundai Motor Europe

Artikkelen er oppdatert: 3. september 2019

Relaterte artikler
Elbil

Derfor bør du investere i ladestasjon hjemme

Setter du opp en ladestasjon hjemme fremfor å lade via vanlig stikkontakt får du både en raskere og mer sikker ladingsprosess. Øyvind Knudsen, produktsjef i Hyundai Norge, forteller deg det du må vite om hjemmelading.

Elbil

Se de første bildene

Nå er markedets første elektriske folke-SUV på vei. Med KONA er Hyundai for alvor med i kampen om ledertrøya i miljøbil-segmentet.

Back to top