Gå til innhold

Andreas Mikkelsen har signert to-års kontrakt med Hyundai

Hyundai Motorsport kan i dag bekrefte at norske Andreas Mikkelsen har skrevet under på en toårs-kontrakt for 2018- og 2019-sesongene i FIA World Rally Championships (WRC).

  • Publisert: 28.09.17

Mikkelsen vil kjøre alle løp i 2018-sesongen i Hyundai i20 Coupe WRC, sammen med kartleser Anders Jæger.

Hyundai Motorsports eksisterende team med Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Marc Martí og Hayden Paddon/Seb Marshall fortsetter i tillegg sine kontrakter som gjelder ut 2018-sesongen.

– Jeg er svært glad for at Hyundai Motorsport har gitt meg sjansen til å igjen kjøre WRC på fulltid i 2018 og 2019, sier Andreas Mikkelsen i en kommentar.

– Allerede før mitt første løp for laget føler jeg at jeg har kommet raskt på plass, og det er helt klart for meg at jeg har signert for et rallyteam i verdensklasse. Hyundai har reelle sjanser til å vinne både fører- og lagmesterskap, sier Mikkelsen, og legger til:

– Jeg ser frem til å hjelpe laget med å oppnå disse målene fra Rallye Monte-Carlo neste år, og vil gjøre mitt for å kjempe om titlene.

Hyundai Motorsport-sjef Michel Nandan er svært glad for å få Mikkelsen til laget.

– Andreas er den typen rally-sjåfør som raskt tilpasser seg og går rett på sak. Fra de gangene han allerede har rukket å besøke fabrikken i Alzenau har vi merket hans besluttsomhet og profesjonalitet.

Mikkelsen har allerede rukket å teste bilen, og har ifølge Nandan gitt positive og konstruktive tilbakemeldinger.

– Vi er svært glade for å ha ham med på fulltid i to hele sesonger, sier Hyundai-sjefen og legger til:

– Vi kan nesten ikke vente på å se ham i aksjon i denne sesongens tre siste løp, neste års sesong og inn i fremtiden.

Relaterte artikler
Motorsport

Molly startet som bilvasker, nå er hun norsk stjerne i motorsport

Bilverden er full av små og store stjerner som kjører biler med masse hestekrefter. Men de er som regel menn, bortsett fra Molly Pettit (32). Ikke bare ratter hun en Audi rør-rammebil med 300 hester i det danske supertourisme turbomesterskapet, men hun er også TV-reporter for VM i rally, på engelsk.

Back to top