Gå til innhold

SmartSense førerassistentsystemer

Moderne sikkerhetssystemer møter maksimal komfort i Hyundai SmartSense. Et nettverk med kameraer, ultralydsensorer og radarer fungerer som bilens øyne mens du kjører og parkerer. Slik at du klan slappe av når du er på farten.

  • Publisert: 29.01.20

SmartSense – din sjuende sans

I Hyundai utvikler vi hele tiden nye og innovative løsninger for å gi kundene våre den beste kjøreopplevelsen. Et godt eksempel på dette er førerassistentsystemet vårt, SmartSense, som er en samlebetegnelse på en rekke aktive sikkerhetsfunksjoner.

Kortversjonen er at SmartSense fungerer som din sjuende sans ved at kameraer og sensorer kontinuerlig overvåker omgivelsene og hjelper deg å unngå potensielle uhell og farlige situasjonen. Den lengre versjonen inneholder akronymer som LKA, RCCW og LDW, pluss en hel rekke andre mer eller mindre forståelige bokstavsammensetninger du kan lese mer om i bunnen av saken*.

På topp i sikkerhetstester

Hyundais satsing på sikkerhet og kjøreassistanse gjør at bilene våre også skårer på topp i alle sikkerhetstester. Blant annet får vi til stadighet toppscore av EuroNCAP, og Hyundai har i en årrekke mottatt Top Safety Pick og Top Safety Pick+-status fra amerikanske IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).

Se hvordan våre aktive førerassistentsystemer, Hyundai SmartSense, øker sikkerheten og kjørekomforten i IONIQ electric.

SmartSense på norsk

SmartSense er et internasjonalt system og har derfor engelske navn og til dels kryptiske forkortelser på funksjonene sine. Les mer under de respektive modellsidene, oversikten nedenfor gir deg en kort oversikt over de viktigste:

Adaptiv cruisekontroll

ACC (Adaptive Cruise Control) regulerer hastigheten slik at du holder trygg avstand til bilen foran deg. Veldig kjekt i kø- og bykjøring.

Automatisk nødbremsassistent

FCA (Forward Collision-avoidance Assist) bremser bilen din og forhindrer eller reduserer skaden i en kollisjon. På enkelte modeller inkluderer systemet en varsling for fotgjengere og syklister i tillegg.

Blindsonevarsler

BCW (Blind-sport Collision Warning) gir et lysvarsel i speilet når den oppdager andre kjøretøy i bilens blindsone. Om du slår på blinklyset eller forsøker å skifte fil mens noen er i blindsonen vil bilen varsle med et lydsignal.

Filassistent

LKA (Lane Keeping Assist) hjelper til med å holde bilen i kjørefeltet sitt, og svinger deg aktivt på rett kurs om det trengs.

Fjernlysassistent

HBA (High Beam Assist) blender automatisk ned fjernlys for biler foran deg eller i motsatt kjørefelt.

Tretthetsvarsler

DAW (Driver Attention Warning) følger med på kjøremønster, brå bevegelser og andre tegn på utmattelse. Om bilen mener det er på tide med en pause, vil den varsle deg.

Ryggeradar

RCCW (Rear Cross-traffic Collision Warning) varsler deg om en bil, en sykkel eller en person er på vei inn i ryggesonen din.

Filholder

LFA (Lane Following Assist) holder bilen midt i kjørefeltet i hastigheter fra 0 opptil 150 km/t både på motorvei og i bytrafikk, når den er aktivert.

Fartsgrensevarsling

SLIF (Speed Limit Information Function) bruker frontkameraet og informasjon fra navigasjonssystemet til å registrere veiskilt med informasjon om fartsgrenser og forbikjøring forbudt.

Baksetevarsling

ROA (Rear Occupant Alert) overvåker baksetene ved hjelp av ultralydsensorer. Når du forlater bilen, vises en melding i kombiinstrumentet. Hvis systemet registrerer bevegelser etter at du har forlatt bilen, tuter hornet og lysene blinker.

Utstigningsassistent

SEA (Safe Exit Assist) øker sikkerheten for barna i baksetet. Den oppdager kjøretøy som nærmer seg bakfra, og aktiverer barnelåsen på bakdørene midlertidig, slik at det bare er mulig å gå ut av bilen når det er trygt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top