Gå til innhold

Lading av elbil

Når du skal lade hjemme anbefaler vi å få satt opp en ladeboks med Type 2-kontakt. Lading fra ordinær stikkontakt anbefales ikke, da det går tregere og fortsatt krever egen strømkurs. Hurtiglading er det naturlige valget ved lengre kjøreturer.

  • Endret: 01.07.20

Hurtiglading

Lading på hurtigladestasjoner er det vi til daglig kaller hurtiglading. Dette lar deg lade opp bilens batteripakke på kortest mulig tid, og er ideelt ved lange kjøreturer. Hyundais elbiler er ledende i sine segmenter på ladehastighet, og man vil normalt kunne lade nok til å få god rekkevidde på rundt 30 minutter.

Våre elbilmodeller har batterivarmer som standard, og dermed er ladehastigheten høy også når det er kaldt ute. Ladetiden påvirkes også av stasjonens kapasitet.

Hyundais elbiler er utstyrt med CCS-kontakt for hurtiglading, som er den vedtatte standardkontakten i Europa. Det betyr at du vil finne hurtigladere med CCS-kontakter over hele Norge, så vel som i resten av de europeiske landene.

Normalt er stasjonene utstyrt med både en CCS-kontakt og en Chademo-kontakt. Vanligvis kan man kun bruke en av disse om gangen fra hver enkelt «pumpe». På hurtigladestasjoner trenger du ikke en egen ledning, da disse er fastmontert på stasjonene.

 

NYTT LADEKORT FRA HYUNDAI

Vi er opptatt av å gjøre elbilhverdagen enklere for deg, og har derfor lansert en ny ladetjeneste med tilhørende ladekort. Med en Charge myHyundai-konto registrere du deg ett sted og kan lade i hele Europa. Alt samlet i ett kort betyr at du trenger bare å forholde deg til én enkelt faktura, i stedet for å få regninger fra en rekke ulike ladeoperatører.

Når du får din ladbare Hyundai får du en velkomstpakke med RFID-brikke på størrelse med et kredittkort, enkel instruksjon om hvordan du kan registrere deg og hvordan du laster ned Charge myHyundai app-en.

Har du allerede Kona Electric, IONIQ Electric eller IONIQ Plug-In Hybrid kan du enkelt registrere deg på Charge myHyundai.

Hvorfor-velge-IONIQ-Electric.jpg

Lading av elbil hjemme

Den sikreste og klart beste måten å lade bilen på hjemme er med en egen hjemmeladestasjon. Ikke bare får du raskere lading, men det er også en god investering i boligen din når den en dag skal selges.

Vi gir deg et godt tilbud på hjemmeladestasjon hos din autoriserte Hyundai-forhandler.

 

Type 2-lader

Å lade fra ladebokser med Type 2-kontakt er det vi kaller normallading. Type 2 er den vedtatte standarden for elbilladekontakter i Europa, og har en rekke fordeler fremfor lading på vanlig stikkontakt.

Type 2 fungerer på alle nye elbiler, og når du kjøper en elbil importert av Hyundai Motor Norway følger riktig ladekabel med som standard.

Lading på ladepunkter med Type 2-kontakt går vesentlig raskere enn lading på vanlig stikkontakt, og er også en sikker og god løsning. Hvor raskt ladingen går avhenger av effekten på ladestasjonen og hvor mye ombordladeren i din elbil kan ta imot. Dette er 7,2 kW på både Ioniq Electric og Kona Electric.

Vær oppmerksom på at Hyundais elbiler automatisk låser fast kabelen til bilen ti sekunder etter at du har låst opp. Dette er et sikkerhetstiltak. Gjør det derfor til en vane å trekke ut kabelen straks du har låst opp bilen. Skulle kabelen låse seg fast igjen, er det for øvrig bare å låse opp bilen på nytt.

Lading med vanlig stikkontakt

Du kan også lade elbilen din på en vanlig stikkontakt, med kabelen som følger med bilen. Det er imidlertid strenge krav til at kontakten du bruker for jevnlig lading av elbil er forskriftsmessig installert. Det er heller ikke tillatt å lade på over 10A med en vanlig stikkontakt.

Forøvrig bør man for all del ikke benytte skjøteledning dersom ladekabelen er for kort eller kontakten ikke passer. Dette øker nemlig faren for elektrisk sjokk og brann ved isolasjonsskade, kortslutning og overbelastning
Mer om dette hos Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap - DSB
.

 

 

Back to top