Gå til innhold

Lade elbil hjemme

Å lade elbilen hjemme er en smal sak, men det er flere retningslinjer man bør kjenne til. Dette går blant annet på om man skal benytte ladestasjon, industrikontakt eller vanlig stikkontakt.

  • Publisert: 04.04.19

Vår anbefaling er at man installerer en såkalt «Wallbox», eller ladestasjon, når man kjøper seg elbil. Da lader man helt trygt via en Type2-kontakt. Man kan også bruke den medfølgende ladekabelen til vanlig stikkontakt, men dette er kun anbefalt å bruke i nødstilfeller. I Norge er det fastsatt at slike ladekabler ikke skal brukes til lading over 10 ampere, og at de ikke bør brukes til jevnlig lading av elbilen. Det handler helt enkelt om brannsikkerhet.

Gjennom din forhandler vil du få hjelp til å velge riktig ladestasjon, og vi tilbyr komplette pakker der en elektriker kommer hjem til deg og finner den riktige installasjonen for ditt hus.

Når ladestasjonen er på plass, er det bare å plugge i ledningen, så gjør bilen og boksen alt selv. Husk at det ikke er farlig å la ledningen stå i over tid, og at bilen i slike tilfeller selv vil styre vedlikeholdslading.

Les flere gode tips her

Back to top