Miljøsatsing i idrettsverden

For fjerde året på rad satser Holmenkollstafetten på miljøvennlige tiltak. Egne søppelkasser og biler med nullutslipp skal være med på å gjøre stafetten mer miljøvennlig.

Tiltakene er ikke bare en fordel for bymiljøet, men også for de 40 000 deltakerne som nå blant annet slipper å løpe bak eksossprutende biler.

– Dette er andre året på rad hvor vi kun bruker biler med nullutslipp i Holmenkollstafetten. Jeg har selv vært med på å løpe bak eksossprutende diesellastebiler og det var ingen god opplevelse, sier Per Sletholt, Holmenkollstafettens løpesjef og fortsetter: – I år kjører vi både batteri- og hydrogenelektriske biler og dermed er vi helt utslippsfrie på transportsektoren. I godt selskap

Det er ikke bare Holmenkollstafetten som satser på utslippsfrie biler, også Oslo Bislett Games kjører utslippsfritt i år. – Vi er på lag med Oslo kommune og deres mål om en utslippsfri hovedstad, sier Steinar Hoen, stevnedirektør for Oslo Bislett Games.

En del av Oslo Bislett Games miljøsatsing vil i tillegg være å frakte årets deltakere i trikk til og fra Bislett Stadion. Til og fra trening vil deltakerne kjøre Hyundai IONIQ electric.– Veien videre til neste stevne i Stockholm vil også bli elektrisk, siden trenere og utøvere skal reise med tog, forklarer Hoen.

Også store arrangører som OL i Tokyo i 2020 satser elektrisk. Der brukes det 300 millioner dollar på å bygge infrastruktur for hydrogenstasjoner, og under OL vil over 100 hydrogenelektriske busser være i drift. Innen 2020 ønsker myndighetene i Japan seg 6 000 hydrogenelektriske biler på veiene. Bidrar gjerne til at Oslo når sine miljø- og klimamål

Hyundai Norge har stilt sin nye elbil IONIQ til disposisjon for Holmenkollstafetten, og gleder seg for å kunne bidra til at Oslo når sine mål med tanke på utslipp.

Hyundai ønsker å bidra til at Oslo kan nå disse målene. I tillegg til IONIQ electric vil arrangørene også kjøre hydrogenelektriske biler fra Hyundai, også uten utslipp og med en rekkevidde på nærmere 60 mil. Disse bilene har, som eneste i verden av sitt slag, vært serieprodusert i over tre år.

De hydrogenelektriske bilene selges over hele Europa og selve fyllingen er også raskere enn lading av batterier. – Det tar kun fire-fem minutter å fulle opp en hydrogenelektrisk bil. På en fylling er rekkevidden opp til 600 kilometer og toppfarten ligger på rundt 150 kilometer. 

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut