Internasjonalt prisdryss til Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ mottok mangfoldige internasjonale priser og utmerkelser på kort tid. Foruten at den har blitt kåret til Årets bil i Norge, er folk over hele verden enige om at Hyundai IONIQs tre grønne drivlinjer er teknologisk banebrytende, se bare her:

IONIQ har fått en rekke bilpriser

Se et utvalg her

Hyundai IONIQ ble tildelt førsteplassen i Best Small Hatch på den britiske ”Car Of the Year Awards 2017”. IONIQ fikk ros fra dommerne for sine grønne drivlinjer, den gode kjøreopplevelsen og sitt stilfulle design, uten kompromisser som tilbys av andre alternative drevne kjøretøyer.

Årets sikreste i klassen ”Kompakt familiebil”

IONIQ ble, som alle nye biler, grundig gjennomgått av Euro NCAP som gir forbrukerinformasjon om bilers sikkerhet. Det resulterte i hele fem stjerner og anerkjennelse som ”Best in Class” på sikkerhet.

Spesielt innen sikring av voksne og barn, fotgjengere og sikkerhetsassistenter fikk bilen toppkarakter. Hyundai IONIQ selges i de tre variantene hybrid, plug-in og electric , og bilens lange liste med sikkerhetsutstyr, gjorde at IONIQ i alle utgaver ble kåret til klassens sikreste.

Årets Bil 2017 i Norge

Hyundai IONIQ ble Årets Bil 2017 i Norge fordi den scorer gjennomgående høyt på alle kriteriene juryen la til grunn: totalopplevelse, høyt nivå av standardutstyr og gunstig pris. Konseptet som helhet, med tre forskjellige miljøvennlige drivlinjer, viser at Hyundai er på ballen, fremgår det av juryens begrunnelse:

”Hyundai har laget et unikt konsept med én bil, og tre valgfrie drivlinjer. Her kan du velge om du vil ha bilen som en ren elbil, hybrid, eller som ladbar hybrid. For å kunne velge den løsningen som er best for deg bør du først analysere eget bruksmønster. Deretter velger du den drivlinjen som passer bruksmønsteret best. At bilen er svært lettkjørt, godt utstyrt, har god garanti og meget gunstig pris gjorde at vektskålen tippet i Ioniqs favør”.

En elektrisk bil for folket!

Hyundai IONIQ electric ble nylig vinner av det svenske bilmagasinet Teknikens Världs store bilpris 2017. IONIQ ble lansert i Sverige i november 2016, og innen kort tid hadde bilen blitt hyllet av testsjåfører rundt om i pressen. Juryen sier IONIQ electric vant fordi det er første gang i verden at den samme bilen tilbys med tre forskjellige motorer. I tillegg til kjøreegenskaper, et ukompliserte design, god brukervennlighet og en svært konkurransedyktig, er dette en elektrisk bil for folket!

En fremtidsrettet bilprodusent

I november 2016 ble IONIQ tildelt topplassering i Eco-kategorien på den årlige skotske ”Car Of The Year Award”. Begrunnelsen for prisen var at Hyundai IONIQ er den eneste bilen i verden som tilbyr tre elektrifiserte motorer på en plattform, og leverer et kompromissløst design og en god kjøreopplevelse, med de nyeste tilkoblingsmulighetene og sikkerhet, kombinert med en forbedret bransjeledende garantipakke.

Stephen Park, president i Associaton of Scottish Motoring Writers sa: ”Hyundai er en framtidsrettet bilprodusent med en stadig voksende portefølje med attraktive biler. Som verdens første bil til å tilby tre elektrifiserte drivverk, viser Hyundai satsing på lav- og nullutslipp.”

Vant prestisjetung designpris

IONIQ vant GOOD Design Awards i desember 2016 for andre året på rad. Dette er en av de eldste og mest prestisjetunge designprisene som deles ut, og juryen er satt sammen av profesjonelle designere, arkitekter, bileksperter og kulturledere.

IONIQ vant prisen fordi bilen bærer preg av et vellykket bruk av designfilosofi. Med denne bilen oppfyller Hyundai behovene til en stor og voksende gruppe av kjøpere som trenger en svært effektiv bil, med lave utslipp som ikke går på kompromiss med krav til aerodynamisk design og kjøreglede.

Årets Bil i Frankrike

Det franske bilmagasinet L´Argus kåret Hyundai IONIQ til årets bil 2017 i kategorien kompakt bil. Dette er den andre ”Car of the Year”-prisen Hyundai IONIQ blir tildelt.

Juryen sier at denne prisen anerkjenner et kjøretøy som er unik blant sine jevnaldrende, og Hyundai IONIQ vinner prisen fordi det er den første bilen som tilbyr tre elektrifiserte drivlinjer innenfor en modell. IONIQ gir miljøbevisst mobilitet uten kompromiss i et flott design. Bilen er morsom å kjøre og har et avansert sikkerhetsassistansesystem. Den kupèlignende silhuetten av IONIQ fanger ikke bare øyet, men hjelper også å sikre en klasseledende luftmotstand.

Internasjonal utmerkelse for godt design

Det var den aerodynamiske silhuetten, et stilrent interiør og en høy grad av brukervennlighet som overbeviste juryen i anerkjente Red Dot Award 2016. Juryen mente at designkonseptet til IONIQ er en kreativ og gjennomført strategisk modell som omfatter de nyeste teknologiene, og inkarnerer IONIQ-produsentens designmessige identitet.

 

 

 Prøvekjør electric   prøvekjør hybrid   prøvekjør plug-in

 

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut