Uten følgebiler blir det ikke sykkelritt

Knut-Eirik Dybdal, sjef og arrangør for sykkelrittet Arctic Race of Norway, er klar i sin tale: uten følgebiler ville det vært umulig å arrangere sykkelritt

Det er igjen klart for verdens nordligste sykkelritt, Arctic Race of Norway, som Hyundai er stolt sponsor av. 10. august braker det løs, og i år skal syklistene sykle etappene Engenes-Narvik, Sjøvegan-Bardufoss, Lyngseidet-Finnvikdalen og Tromsø-Tromsø. Sjef og arrangør Knut-Eirik Dybdal legger ikke skjul på at Hyundai er en viktig brikke for at sykkelrittet skal bli en suksess.

– Hyundai er kjempe viktige for oss. Gode biler som er til å stole på og som er robuste er alfa og omega for at vi får fornøyde lag og støtteapparat, sier han.

Følgebilene kontrollerer sykkelfeltet

Følgebilenes rolle i rittet er å kontrollere hele sykkelfeltet. I tillegg brukes de av støtteapparatene slik at de får fullført rittet.

– Bilene er nerven i arrangementet. Siden sykkelrittet avholdes så langt nord er vi helt avhengig av at vi klarer å skaffe biler. Det er nemlig umulig for lagene å kjøre sine egne biler. Skulle de kjørt selv ville det tatt dem en uke hver vei å komme seg frem og tilbake. Bilene til Hyundai gjør det mulig å frakte deler og påfyll og energi, og uten det ville det vært umulig å gjennomføre Arctic Race of Norway, forklarer Dybdal.

Femårsavtale med Arctic Race of Norway

I 2014 inngikk Hyundai en femårsavtale med sykkelrittet, så dette blir fjerde året på rad at Hyundai leverer biler til verdens nordligste sykkelritt.

– Tanken bak engasjementet var at vi ønsket å få synliggjort våre flotte biler i en spennende og vakker norsk setting. Vi ønsket også å skape et annerledes engasjement enn hva tradisjonelle annonser gjør, forteller Christian Stenbo, markedssjef i Hyundai Norge.

I år stiller Hyundai med 140 følgebiler.

– Følgebilene disponeres av alt fra dommere, funksjonærer, hjelpeapparat og lag. Stort sett alle de funksjonene som trenger gode transportløsninger får bruk for bilene våre, forklarer Stenbo og legger til:

– For å kunne få et så stort arrangement til å fungere smertefritt er det viktig med gode biler.

 

Følgebilene disponeres av alt fra dommere, funksjonærer, hjelpeapparat og lag. 

 

Hva skjer med bilene etter at rittet er ferdig?

– Samtlige av bilene er allerede solgt til vårt forhandlerapparat, og det er fremdeles mulighet for å sikre seg bilene gjennom disse. Mange av kundene våre, spesielt fra områdene hvor rittet avholdes, ønsker å beholde folieringen på en stund etter arrangementet for å synliggjøre at bilen har vært med på noe stort. Det er tydelig at dette er noe kundene er stolt av, sier Stenbo.

 

Flere av dem som kjøper følgebilene etter sykkelrittet velger å beholde folieringen på for å synliggjøre at bilen har vært med på noe stort.

 

Hyundai vil selv være til stedet under rittet, i tillegg vil man finne lokale Hyundai-forhandlere langs traseen engasjert i arrangementet.

Gleder seg til folkefest

Arctic Race of Norway sitt slagord ”Mye mer enn bare et sykkelløp” henger godt sammen med de mange sidearrangementene i kjølvannet av sykkelrittet og den unike entusiasmen som kommer til uttrykk langs løypa.

– Det er fantastisk å se den flotte rittkortesjen, med toppsyklister, motorsykler og dekorerte Hyundaibiler, i møte med tilskuerne langs veien og i byer og tettsteder, forteller Dybdal.

Når vi spør sjefen sjøl om hva han gleder seg mest til med årets Arctic Race of Norway kommer svaret fort.

– Jeg gleder meg til å ønske verdens beste sykkellag velkommen til Nord Norge og til den fantastiske stemningen som er rundt løypene. Det blir en skikkelig folkefest, avslutter Knut-Eirik Dybdal.

Folkets følgebil

Hyundai nyhetsbrev

Registrer din e-postadresse her:

Gyldig e-postadresse må fylles ut